Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

За якими критеріями обрати приватну школу?

Все більше сучасних батьків обирають для своїх дітлахів приватні школи. Така тенденція є цілком зрозумілою. Навіть, якщо комунальний навчальний заклад знаходиться у дворі й вчителі там непогані, від державної школи віє сумом, зубрінням нудних домашніх завдань, несмачною їжею в їдальні…

Все більше сучасних батьків обирають для своїх дітлахів приватні школи. Така тенденція є цілком зрозумілою. Навіть, якщо комунальний навчальний заклад знаходиться у дворі й вчителі там непогані, від державної школи віє сумом, зубрінням нудних домашніх завдань, несмачною їжею в їдальні… А головне, про який індивідуальний підхід може ти мова, коли за шкільними партами сидить по сорок чоловік у класі? У приватних школах – все інакше. Тут і класи значно менші, і обладнання нове, і харчування збалансованіше. Проте молодша школа приватного типу потребує від батьків фінансових витрат. Чи виправдані вони? Усі ті, хто обрали для себе приватну освіту, відповідають в один голос, що це одна із найкращих інвестицій у майбутнє. Та через попит зростає і пропозиція. У кожному місті вже представлена далеко не одна приватна школа, тож батьки часто постають перед непростим вибором. На що ж у першу чергу звернути увагу?Спробуємо розібратись із цим питанням разом.

Для початку - визначитись із побажаннями

Значно простіше визначитись із конкретним навчальним закладом буде у тому випадку, якщо ви одразу чітко розумітимете, чого саме хочете отримати від навчання. Для когось важливо привчити дитину до дисципліни, комусь хочеться, в першу чергу, розвинути творчі здібності чи виховати лідера. Є приватні школи із традиційною системою оцінювання, де викладачі слідують навчальній програмі, а є – із акцентом на особистісних якостях дитини. Є ж чудові заклади, де оптимально поєднується академічна освіта та розвиток лідерських й творчих якостей. Варто звернути увагу, що в багатьох приватних школах вже в початковій школі є певна спеціалізація. Чудовим варіантом є школи, де з першого класу поглиблено вивчають іноземні мови. Погодьтесь, знання мов зайвим у сучасних реаліях не буде. А для кращого опанування наук використовуються авторські методики.

Важливу роль при виборі навчального закладу відіграє безпека. Зверніть увагу на установи:

  • з хорошим рівнем охорони,
  • закритою територією,
  • куди не можуть потрапити сторонні.

Це не лише гарантує спокій батькам, а й сприяє кращим результатам у навчанні. Адже, як показує практика, коли діти почувають себе у безпеці, вони краще зосереджуються на навчанні. Це важливо, як для першокласників, так і для студентів старшої школи.

Школа повного дня

Для активних зайнятих батьків, що не мають змоги у будні дні багато часто проводити із дітлахами, чудовим варіантом є школи повного дня. У такому навчальному закладі дитина зайнята цілий день, харчується, робить уроки, грається. В школі можна навіть зберігати підручники та шкільне приладдя. Вдома школяр лише відпочиває, всі домашні завдання він готує, не виходячи із навчального закладу.

Простір для розвитку

І хоч дизайн шкільних кабінетів є далеко не найважливішим моментом, обов’язково зверніть увагу і на нього. А ще – на наявність простору для розвитку. Бажано, аби дитина мала змогу відпочити на зручному дивані чи кріслі. Ідеальним варіантом є школи з дитячими ігровими кімнатами. Там, окрім іграшок, можуть бути акваріуми, спортивний куточок та навіть ліжка. Адже адаптація до шкільного життя повинна проходити максимально комфортно, із повагою до дитячих бажань та розумінням її вікових особливостей.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: