Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Виявлення коронавірусу у працівника офісу, повернення на роботу

❗️❗️❗️Дізнайтесь, коли можуть працівники повернутися до виконання своїх обов’язкив, якщо у них позитивний тест на COVID-19. ❗️❗️❗️Повернути працівника до офісу зможете лише після отримання негативного тесту на COVID-19 або закриття листка непрацездатності. ❗️❗️❗️Особи з підтвердженим діагнозом захворювання на COVID-19 ...

 

❗️❗️❗️Дізнайтесь, коли можуть працівники повернутися до виконання своїх обов’язкив, якщо у них позитивний тест на COVID-19.

❗️❗️❗️Повернути працівника до офісу зможете лише після отримання негативного тесту на COVID-19 або закриття листка непрацездатності.

❗️❗️❗️Особи з підтвердженим діагнозом захворювання на COVID-19 у легкій формі підлягають самоізоляції (пп. 2 п. 20 постанови КМУ «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 22.07.2020 № 641). Тож допустити працівника до роботи в офісі роботодавець не має права.

❗️❗️❗️Весь час самоізоляції до отримання негативного тесту на COVID-19 працівник перебуває під медико-санітарним спостереженням.

❗️❗️❗️Лікуючий лікар визначає на підставі галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я строк самоізоляції хворого на COVID-19 або особи з підозрою на інфікування COVID-19.

❗️❗️❗️На час лікування такій особі видають листок непрацездатності, який в подальшому оплачують на загальних підставах. Тож повідомте працівнику, якщо він надасть листок непрацездатності, за дні лікування йому нарахують та виплатять допомогу по тимчасовій непрацездатності. Закритий лікарняний — підстава допустити працівника до роботи в офісі.

❗️❗️❗️Якщо працівник почувається добре і може працювати вдома, лікарняний відкривати необов’язково. Оформіть дистанційну роботу. Табелюйте й оплачуйте роботу як звичайні робочі дні. Допустіть працівника до роботи в офісі після отримання негативних результатів тесту на коронавірус.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: