Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Пневманія може розвиватися тихо, ось її ознаки

Як правило ОРВІ, ОРЗ протікає легко, але іноді мже перетікати в пневманію. Вона вже більш небезпечна, виявити її складно, але є ознаки, вказуючи на приховане запалення в легенях. Ці ознаки допоможуть вжити своєчасно необхідні медичні заходи. Прискорення пульсу. Якщо серцевий ритм на хвилину...

 

Як правило ОРВІ, ОРЗ протікає легко, але іноді мже перетікати в пневманію. Вона вже більш небезпечна, виявити її складно, але є ознаки, вказуючи на приховане запалення в легенях. Ці ознаки допоможуть вжити своєчасно необхідні медичні заходи.

Прискорення пульсу.
Якщо серцевий ритм на хвилину вищий за 100 ударів, потрібно звернутися до сімейного лікаря.

Болить у грудях.
Коли інфекція опускається в легені, інколи з’являється відчуття болю у грудях, особливо коли починаються напади кашлю. Якщо біль залишається й після кашлю, потрібно негайно викликати лікаря.

Виснажливий вологий кашель.
Якщо під час кашлю виділяється мокрота — це означає, що організм позбавляється від слизу. Та коли при такому кашлі не відбувається ніякого покращення стану, потрібно як найшвидше викликати швидку.

В мокротинні з’явилася кров.
Коли в легеневих виділеннях, при сильному кашлі, з’являються незначні краплі крові чи мокротиння має іржавий вигляд, це означає, що в легенях вже є інфекція. Тому, найшвидше потрібно звернутися в лікарню.

Озноб.
Лихоманка, яка супроводжується високою температурою є точною ознакою пневмонії. Ніякого самолікування, потрібно негайно викликати швидку допомогу.

Утруднення дихання.
Поверхневе утруднене дихання, також, є одним із симптомів пневмонії, його не можна пропустити. Таке дихання може з’явитися в разі потрапляння інфекції глибоко в легені. Потрібно негайно викликати лікаря.

Будьте здорові!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: