Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Це допоможе уникнути інфекціїїу сечовивідних шляхах

Інфекція сечовивідних шляхів або ІСШ виникає завдяки мікробам. Вони зовсім маленькі і побачити їх вдасться тільки за допомогою мікроскопу. І найважливіше, ці бактерії — надзвичайно живучі. Хоча організм має безліч природних захисних механізмів, вони рятують не завжди. Деякі бактерії прикріплюються до слизової оболонки сечовивідних...

 

Інфекція сечовивідних шляхів або ІСШ виникає завдяки мікробам. Вони зовсім маленькі і побачити їх вдасться тільки за допомогою мікроскопу.   І найважливіше, ці бактерії — надзвичайно живучі. Хоча організм має безліч природних захисних механізмів, вони рятують не завжди.

Деякі бактерії прикріплюються до слизової оболонки сечовивідних шляхів та населяють уретру, сечовий міхур і нирки. Більшість випадків ІСШ викликані бактерією кишкової палички, яка може жити у кишківнику і вагінальних порожнинах, навколо отвору уретри та у сечовивідних шляхах. У жінок більше шансів захворіти на ІСШ, ніж у чоловіків.  Цей стан характеризується великою кількістю симптомів

Таких як — ненормально часте сечовипускання, відчуття печіння під час сечовипускання, болі у спині та нижньої частини живота. А також — смердюча і обезбарвлена сеча.

Якщо негайно не лікувати ІСШ, можуть виникнути ускладнення, які призводять навіть до ураження нирок. Взагалі, вилікувати цю хворобу дуже складно. Тому лікарі настійно рекомендують застосовувати методи безпеки, які реально дають захист.

7 щоденних процедур щодо запобігання ІСШ

1.Пийте достатню кількість води
Пиття великої кількості води може спонукати вас частіше мочитися. Цей процес вимиває шкідливі бактерії з уретри. Чим більше ви будете мочитися, тим більше бактерій змиється з організму. Уникайте утримування сечі протягом тривалого часу. Також допомагає кокосовий або журавлинний сік. Випийте 2 склянки чистого журавлинного соку без домішок. Відомо, що цей напій має профілактичну дію проти рецидивних ІСШ. Крім того, можна додати журавлину і кокосову олію до свого раціону.

2. Мийте область статевих органів до і після близькості з партнером
Якщо ви не дотримуєтеся особистої гігієни, статевий акт — один з найпростіших способів заразитися ІСШ. Сечовипускання і миття області геніталій до та після близькості, допомагають позбутися від бактерій, які могли потрапити до уретри.

3. Слідкуйте за чистотою і сухістю геніталій
Тримайте статеві органи сухими, носите зручну, бавовняну білизну. Якщо ви використовуєте щоденні прокладки, міняйте їх якомога частіше. Бактерії швидко розмножуються у теплому і вологому середовищі. Вузькі джинси та інший тісний одяг можуть затримувати вологу в найделікатніших місцях, викликаючи розмноження бактерій. Вільний одяг, що дозволяє шкірі дихати, може стримувати розвиток бактерій у сечовивідних шляхах.

4. Правильна гігієна
Щоб уникнути потрапляння відходів та бактерій із заднього проходу, витирайте і мийте це статевий орган за направленням від переднього до заднього проходу.

5. Уникайте агресивних засобів гігієни
Жіночі засоби, такі як спреї, гелі для душу з сильним запахом і яскравим кольором, тільки підсилюють роздратування.

6. Уникайте подразників
Коли у вас вже є ІСШ, не пийте кави, алкоголю, не вживайте гостру їжу. На цей час краще забути про цигарки, газовані напої та штучні підсолоджувачі. У період хвороби, ці подразники можуть значно погіршити стан.

7. Приймайте вітамін С
Вітамін С робить сечу більш кислою, а це сприяє знищенню бактерій. При вживанні вітаміну С утворюється азотна кислота, яка токсична для шкідливих бактерій.

Стаття несе інформацію, яку потрібно взяти до відома і обговорити зі своїм лікарем. Не займайтеся самолікуванням і будьте здорові!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: