Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вправи для полегшання дихання при захворюваннях

Цю вправу рекомендує лікар, що працює в Королівсський Лондонський лікарні. Вона допомагає полегшити дихання під час вірусної хвороби. Також корисна при інфекції в леганях, дихальних шляхах. Доктор Мунші стверджує, що найголовніше – це повністю забезпечити легені достатньою кількістю повітря, насиченого киснем. Ця дихальна техніка допоможе пацієнтам,...

 



Цю вправу рекомендує лікар, що працює в Королівсський Лондонський лікарні. Вона допомагає полегшити дихання під час вірусної хвороби. Також корисна при інфекції в леганях, дихальних шляхах. Доктор Мунші стверджує, що найголовніше – це повністю забезпечити легені достатньою кількістю повітря, насиченого киснем.

Ця дихальна техніка допоможе пацієнтам, якщо її виконувати для лікування захворювань і в профілактичних заходах при погіршенні самопочуття.

Виконайте п’ять глибоких вдихів, після кожного, затримуйте дихання на п’ять секунд. Роблячи вдих в 6 разів, добре прокашлятися, прикриваючи рот. Зробіть ще два підходи. Потім лягайте на кушетку або ліжко вниз обличчям, можна підкласти для зручності невелику подушку. Робіть глибокі вдихи, і видихи протягом 10 хвилин.

Техніка глибокого дихання
Така техніка вентилює всі дихальні шляхи, навіть дрібні. Здебільшого легкі прилягають до спини. Тому, коли людина знаходиться в положення – лежачи горілиць, перекривається доступ повітря до деяких частин легенів. Це може підвищити ризик виникнення вторинної пневмонії і погіршити самопочуття. Багато хворих не можуть спати лежачи на спині, їм просто не вистачає повітря. Тому є кілька позицій, які полегшують самопочуття при дихальній недостатності. Можна лежати, спираючись на високі подушки або сидіти, трохи нахилившись вперед.

Слід знати, що ця вправа підходить не всім пацієнтам, наприклад, його не можна робити вагітним жінкам, і при сухому непродуктивному кашлі. Тому перед виконанням, слід обов’язково проконсультуватися з лікарем. Ця методика допомагає полегшити симптоми при респіраторних інфекціях. Слід пам’ятати, що дихання потрібно виконувати тільки носом, щоб повітря встигало зігріватися і зволожує в носоглотці . Це зробить кашель більш продуктивним і поліпшить відкашлювання. Крім цього, необхідно стежити, щоб не відбулася гіпервентиляція легких або запаморочення, тому після 3-4 підходів потрібно робити невелику перерву.

При лоскотливого, неконтрольованому кашлі, можна зробити кілька ковтальних рухів або випити пару ковтків води – це допоможе його регулювати. Техніка глибокого дихання допоможе легеням розправитися після боротьби з інфекцією. Крім цього, її можна використовувати в щоденному комплексі вправ.

Вправи для здоров’я легенів
Ці дихальні техніки виконують, щоб збільшити обсяг і зміцнити здоров’я легенів і дихальних шляхів. Вони дуже добре допомагають при різних респіраторних процесах.

Дихайте з підібраними губами
Ця методика допомагає відкритися дихальних шляхах. Вправа особливо корисно виконувати людям, які ведуть малорухливий спосіб життя, рідко використовують м’язи дихання. Вона дуже проста і його можна робити в будь-який час, як тільки згадаєте.

Потрібно сісти, добре розправивши плечі, пряма постава покращує активність легенів. Вдихніть носом повільно і глибоко. Витягніть губи трубочкою, як при подиху, і дуже повільно робіть видих. Час видиху повинно бути в 2 рази довший за вдих. Можна встановити таймер, використовувати пісочний годинник або просто подумки рахувати. Наприклад, робити вдих протягом 5 секунд, а видих – 10 секунд. Якщо важко, то час можна зменшити.

дихання діафрагмою
Техніка дихання животом, сприяє зміцненню м’язів діафрагми, що дозволяють виконувати глибоке дихання. Вправу можна виконувати сидячи з розправленими плечима або лежачи на спині. Одна долоня лежить на грудях, а інша на животі. Виконуйте вдих носом – 2 с, відчуйте, як повітрям заповнюється і випинається живіт. Округліть рот трубочкою і видихайте 2 секунди, трохи натискаючи на живіт. Виконайте вправу ще раз.

Рекомендації для здоров’я легенів

Укріпити і оздоровити легені набагато легше, ніж намагатися їх вилікувати, тому, в якості профілактики, лікарі радять:

кинути куріння і уникати пасивного вдихання тютюнового диму, будь-якого дратівної речовини;

включити в повсякденний раціон більше продуктів, багатих антиоксидантами – темного шоколаду, червоної капусти, бобових, буряка, ягід і шпинату;

вчасно робити профілактичні щеплення від вірусних інфекцій, це зміцнить здоров’я, і ​​запобіжить багато легеневі інфекції;

виконувати фізичні вправи – це покращує функції легенів;

частіше провітрювати приміщення – краще використовувати спеціальні фільтри для повітря і виконувати вологе прибирання.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: