Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Змінено алгоритм тестування на COVID-19

Цю процедуру зроблять безкоштовною. В Україні змінили алгоритм тестування на COVID-19, внаслідок чого перевірятимуть наявність вірусу під час надання амбулаторної допомоги. Про це повідомляє пресслужба Національної служби здоровʼя України на своїй сторінці у Facebook. "Пандемія COVID-19 в Україні не вщухає. Аби розширити доступ пацієнтів до ...

 

Цю процедуру зроблять безкоштовною. 

В Україні змінили алгоритм тестування на COVID-19, внаслідок чого перевірятимуть наявність вірусу під час надання амбулаторної допомоги. Про це повідомляє пресслужба Національної служби здоровʼя України на своїй сторінці у Facebook.

"Пандемія COVID-19 в Україні не вщухає. Аби розширити доступ пацієнтів до тестування і швидше виявляти інфікованих коронавірусом та ефективніше протистояти пандемії в Україні оновили алгоритм тестування на COVID-19. А саме - тестування пацієнтів з підозрою на ковід буде проводитися на первинній ланці та на рівні амбулаторної допомоги", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, процедура забору матеріалів та їхня доставка до лабораторного центру Міністерства охорони здоровʼя буде безкоштовною. Також тестування входитиме до пакету з надання медичної допомоги на первинній ланці.

При цьому додається, що за допомогою експрес-діагностики результат про навність інфекції в організму можна отримати протягом 15 хвилин. До того ж, його робитимуть не лише пацієнтам із симптомами коронавірусу та підозрою на пневмонію, а й людям із симптомами тяжкого гострого респіраторного синдрому; пацієнтам, які підлягають плановій госпіталізації; особам, які були у тісному контакті з хворим на COVID-19 та тим, хто повернувся з регіонів, де зафіксовано масштабне розповсюдження недуги.

Втім це не означає, що кожен охочий зможе зможе пройти тест на коронавірус.

"Позитивний результат швидкого тесту на визначення антигену SARSCoV-2 має бути підтверджений за допомогою ПЛР-тесту. Експрес-тестування проводиться лише за направленням лікаря, а не за бажанням пацієнта", - зазначили в НСЗУ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: