Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ознаки, які вкажуть на поломку двигуна

Ремонтувати двигун дуже складно і коштовно. Тому чим раніше власник звернеться в сервіс для ремонту мотора, тим дешевшим і ефективнішим буде сам ремонт. Однак далеко не завжди водій знає про несправності. Ми розповімо про ознаки швидкої поломки мотора, при появі яких необхідно негайно вирушати на сервіс. Індикатори на приладовій панелі Сучасний автомобіль ....

 

Ремонтувати двигун дуже складно і коштовно.  Тому чим раніше власник звернеться в сервіс для ремонту мотора, тим дешевшим і ефективнішим буде сам ремонт. Однак далеко не завжди водій знає про несправності. Ми розповімо про ознаки швидкої поломки мотора, при появі яких необхідно негайно вирушати на сервіс.

Індикатори на приладовій панелі

Сучасний автомобіль оснащений величезною кількістю різних датчиків. Як тільки покази хоча б одного з них перестають відповідати нормі, на панелі повинен загорятися застережливий сигнал. Основними індикаторами, що повідомляють про стан двигуна, є: Oil level low (низький рівень масла), Oil pressure low (низький тиск масла), Check engine (перевірте двигун). При спрацьовуванні перших двох індикаторів рекомендується відразу заглушити двигун. Оглянути його на наявність видимих потьоків. Потім долити масло в систему і їхати на сервіс. Спрацювання Check engine може говорити про величезну кількість несправностей і також вимагає діагностики двигуна.


Велика витрата масла


Витрата масла в кожному двигуні прописана заводом-виробником. Поки ця витрата знаходиться в нормі, а власник змінює масло згідно з планом - турбуватися не варто. Але якщо витрата масла зростатиме, необхідно провести діагностику мотора.

Підвищена задимленість з вихлопної труби

Професійні механіки за кольором диму з вихлопної труби можуть визначити тип несправності мотора. Нормальним вважається наявність невеликої кількості диму при прогріванні мотора, як тільки двигун вийде на робочу температуру, диму з вихлопної труби бути не повинно. Якщо власник виявить зміну в якості диму, забарвлення його в сизий або чорний колір, йому варто негайно звернутися на сервіс.

Нестабільна робота і поганий запуск

Справний двигун повинен швидко, впевнено заводитися. Якщо при запуску доводиться довго крутити стартер, поки мотор не заведеться - це вірна ознака можливої поломки. Також передвісником швидкої несправності є дивні нехарактерні звуки і плаваючі обороти холостого ходу.

Сильні картерні гази

Якщо на працюючому двигуні відкрутити маслозаливну горловину, то можна побачити невелику кількість відпрацьованих газів. Якщо ж диму багато - це може свідчити про знос циліндропоршневої групи.

Підвищене споживання палива

Збільшення витрати палива без видимих на те причин може свідчити як про погану якість палива, так і про несправності мотора. Якщо автомобіль заправляється на одній і тій же заправці, однією тією ж маркою палива, а витрата збільшилась, варто провести діагностику мотора.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: