Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Поради від досвідчених водіїв новачкам

Всі новачки, вперше сівши за кермо відчувають страх. Одні позбавляються від цього за кілька днів, іншим потрібні місяці на подолання себе. Ці 10 порад допоможуть максимально швидко впоратися зі страхом водіння і відчувати себе за кермом упевнено. Візьміть уроки з інструктором Якщо людина не сидів за кермом досить довго, то рекомендується взяти пару уроків з інструктором.....

 

Всі новачки, вперше сівши за кермо відчувають страх. Одні позбавляються від цього за кілька днів, іншим потрібні місяці на подолання себе. Ці 10 порад допоможуть максимально швидко впоратися зі страхом водіння і відчувати себе за кермом упевнено.

Візьміть уроки з інструктором
Якщо людина не сидів за кермом досить довго, то рекомендується взяти пару уроків з інструктором. Перш за все, це дозволить згадати навички водіння, а також поліпшити свою кваліфікацію. Грамотний інструктор може знайти підхід до будь-якої людині і заповнити всі прогалини в його знаннях.

Більше практикуйтеся

Практика - запорука успіху! Чим більше людина практикується в їзді за кермом, тим швидше, вона буде відчувати себе впевнено! Їздити можна вранці або ввечері, коли немає великої завантаженості доріг.

Їздіть на самоті
Найгірше, що може зробити новачок - сісти за кермо автомобіля з власником машини. Зітхання, трагічні паузи, нерви пасажира - не найкращий спосіб набути впевненості. Вчитися краще всього на самоті, коли є можливість зосередитися і не відволікатися на іншу людину.

Повторіть правила
Часто страх викликає те, що людина сумнівається в своїх знаннях правил дорожнього руху. Незважаючи на те, що в повсякденному житті водії постійно використовують лише кілька правил, знання всіх нюансів дає людині впевненість у собі і своїх силах.

Дізнайтеся, як працює автомобіль
Часто страхи зумовлені тим, що людина не дуже розуміє, як влаштований автомобіль. Наприклад, чому можуть відмовити гальма, як гальмувати ручником, чому взимку виникає занос і як з цим боротися. Розуміння принципів роботи автомобіля дозволить відчувати себе за кермом набагато комфортніше.

Дивіться, як їздять інші
Спостережливість - вкрай важлива риса, тому новачкам, сидячим на пасажирському сидінні в машині, варто дивитися, як поводиться за кермом досвідчена людина:

як він тримає дистанцію,
як він входить в поворот, гальмує, прискорюється або підтримує швидкість,
як перебудовується водій і багато іншого. Таке спостереження може дати не менше, ніж самостійна їзда за кермом.

Запитуйте поради
Якщо поспілкуватися з досвідченими автомобілістами, то можна дізнатися багато цікавого. Наприклад, як об'їжджати пробки в своєму місті, де краще паркуватися, щоб машину не перекрив інший автомобіль. Досвідчені водії розкажуть безліч нюансів про кожне місто.

Зберігайте спокій
Спокій — найважливіша складова процесу навчання. Важливо не нервувати, не переживати і не поспішати, і тоді освоїти водіння вийде легко і швидко.

Пристібайтеся
Деякі досвідчені водії порушують це правило, тому що вважають це безглуздим запобіжним засобом. Новачкам же необхідно пристібатися постійно: це не тільки прописано в правилах дорожнього руху, а й дає людині додаткову впевненість в своїх силах.

Не переоцінюйте свої сили
Не варто постійно їздити за кермом, потрібно давати своєму мозку відпочивати в перший час. Також не варто практикуватися, якщо людина відчуває втому. Часто, переоцінивши свої сили, можна потрапити в ДТП.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: