Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Про допомогу і порятунок

Не всіх треба рятувати, дізнайтеся чому. Це стосується навіть коханих людей. Добрі вчинки – це нормально. Але не беріть на себе роль рятівника, який визначає якість життя інших людей. Це не тільки може зашкодити оточуючим, але і вам самим. Не потрібно сподіватися на когось, шукати надійну опору в особі іншої людини, тому що ніхто не знає, що буде краще для вас. І ...

 

Не всіх треба рятувати, дізнайтеся чому. Це стосується навіть коханих людей.

Добрі вчинки – це нормально. Але не беріть на себе роль рятівника, який визначає якість життя інших людей. Це не тільки може зашкодити оточуючим, але і вам самим. Не потрібно сподіватися на когось, шукати надійну опору в особі іншої людини, тому що ніхто не знає, що буде краще для вас. І тільки ви самі можете викластися на всі 100% заради власного благополуччя. Але це не означає, що потрібно відмовлятися від взаємодопомоги. У нашому світі є місце співчуттю і прояву доброти. Але потрібно знати міру.

Не варто ставати милицею для всіх спраглих. Це може прозвучати сухо, але таке життя. Випадкові добрі вчинки – це нормально. Але не беріть на себе роль рятівника, який визначає якість життя інших людей. Це не тільки може зашкодити оточуючим, але і вам самим.

Ми розповімо вам про кілька причин, чому варто утриматися від допомоги деяким людям…

1. Не допомагайте всім підряд безоплатно

Ще батьки говорили нам, що будь-яка праця повинна оплачуватися. Тим більше, якщо це важка і затребувана робота. Це ж правило можна перенести і на надання допомоги. Не робіть цього просто так. Навколо вас завжди будуть знаходитися люди, які звикнуть до цього дуже швидко. Таких особистостей можна порівняти з п’явками, яким подобається ставити себе в позицію скиглія, щоб без проблем прийняти допомогу від добрих людей. Поважайте свої кордони, час і працю.

Якщо у вас раптом попросили поради, і ви дійсно можете надати допомогу, то подумайте про інше: а чи потрібно це вам? Адже, незважаючи на виявлену доброту, у людини може нічого не вийти, після чого він буде звинувачувати у всьому вас. Якщо ж ви просто будете роздавати поради всім підряд, то яку вигоду ви отримуєте для себе? Допомагати іншим – це добре, але тільки не за рахунок власного благополуччя.

2. Не допомагайте байдужим людям

Доброта повинна зустрічатися вдячністю. І це дуже важливо. Якщо ви розумієте, що людина не збирається дякувати вам і не бачить в вашій допомозі чогось особливого, то просто відмовтеся від подальшої участі в її житті. Такі люди ніколи не зрозуміють сенсу доброти і вдячності. Зрозумійте, що ви жертвуєте заради когось своїми силами і часом, а в результаті не отримуєте навіть простого «Дякую».

Навіщо це потрібно?

Не нав’язуйтесь. Достатньо лише пари слів і ви зрозумієте, чи потрібна комусь допомога чи ні.

3. Не потрібно допомагати, якщо ви не в змозі зробити це добре

Раз вже ви порахували, що можете допомогти людині, то переконаєтеся в тому, що вам це дійсно під силу. Не потрібно брати на себе зобов’язання, якщо вам не вистачає часу, або у вас і так повно своїх проблем. Поставте людину, яка потребує допомоги до відома про свої труднощі і зупиніться. Тому що в іншому випадку ви можете нанести їй більше шкоди, ніж користі.

Просто слідуйте простому правилу: якщо ви розумієте, що це легке завдання і у вас не займе це багато часу – допоможіть. Якщо ж все навпаки, то вибачитеся і повідомте людині про те, що ви не зможете їй допомогти.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: