Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Скоро розпочнуть будувати космічний готель

Orbital Assembly Corporation розробило Voyager Station. Розмова йде про станцію, що стане першим космічним готелем. Ця реальність все недалеко. Почнуть будувати коммплекс в 2025 році. У конструкції готелю передбачені ресторан, кінотеатр і спа. Розрахований він на 400 осіб. Станцію планують будувати у формі кільця, яке обертається для створення штучної гравітації ...

 

Orbital Assembly Corporation розробило Voyager Station. Розмова йде про станцію, що стане першим космічним готелем. Ця реальність все недалеко. Почнуть будувати коммплекс в 2025 році. 

 У конструкції готелю передбачені ресторан, кінотеатр і спа. Розрахований він на 400 осіб. Станцію планують будувати у формі кільця, яке обертається для створення штучної гравітації всередині житлових капсул. Такі капсули будуть зведені на зовнішній стороні корпусу структури та прийматимуть туристів. Частина капсул може бути продана Національному управлінню з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) США і Європейському космічному агентству (ESA).

Деталі будівництва
Подробиці про вартість будівництва орбітальної станції та ціну проживання в одному з її номерів поки не розголошуються. Компанія заявила, що вартість будівництва космічного готелю істотно знизилася завдяки появі багаторазових ракет-носіїв, таких як SpaceX Falcon 9. Відомо, що частину модулів віддадуть під відповідальність компанії Gateway Foundation. В окремих модулях готелю розмістять тренажерний зал, ресторан, кухню, бар. Інші модулі будуть здаватися в оренду або можуть бути повністю продані приватним компаніям або державним організаціям. Всього в конструкції станції передбачено 24 житлових модулі, довжина кожного з яких 20 метрів, а ширина — 12 метрів.

Якщо проєкт реалізують, у космічному просторі з'явиться найбільший об'єкт, коли-небудь побудований людиною в космосі. Незважаючи на те, що вартість будівництва станції не називають, відомо, що довгий час ціна запуску одного кілограма чого-небудь в космос становила близько 8000 доларів. Однак поява багаторазової ракети-носія Falcon 9 знизила вартість до 2000 доларів. Очікується, що надалі доставка на орбіту вантажів стане ще дешевшою, завдяки чому реалізувати проєкт стане простіше.


Автор:
Олександр Гайдамашко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: