Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чому у водіїв болять ноги

Керувати транспортним колісним засобом дуже ціікаво, але цей процесс пов’язаний з деякими складнощами, незручностями. І, на перший погляд, ці недоліки виглядають зовсім нелогічними. Наприклад, Ви поводили авто годину-дві та починають боліти ноги… Водив, ніби, руками, а болять ноги. В чому проблема? В організмі все пов’язано і таке явище легко пояснюється. Ноги беруть на ....

 

Керувати транспортним колісним засобом дуже ціікаво, але цей процесс пов’язаний з деякими складнощами, незручностями.

І, на перший погляд, ці недоліки виглядають зовсім нелогічними. Наприклад, Ви поводили авто годину-дві та починають боліти ноги… Водив, ніби, руками, а болять ноги.

В чому проблема?

В організмі все пов’язано і таке явище легко пояснюється. Ноги беруть на себе значне навантаження від всього скелету. Тривале перебування в одному положенні, а тим більше зігнутому, змушують ноги втомлюватись та пітніти; такі ж процеси відбуваються і з руками, і зі спиною. Також спостерігається оніміння кінцівок через те, що у зігнутому положенні перетискаються кровоносні судини. Це основна причина, чому ноги водія так швидко втомлюються. Хоча є й інші причини – наприклад, недостатній відпочинок. М’язи елементарно не встигають розслаблятись та відновлюватись.

Незручне взуття – важливий фактор виникнення больових відчуттів та швидкої втоми. Яку шкоду можуть завдавати незручні туфлі Ви й самі розумієте. Дискомфортні відчуття переростуть у біль, а все тому, що затиснуті судини почнуть просити про допомогу. Це стосується і жінок, і чоловіків. Тому перед поїздкою, а, особливо, тривалою відкиньте на задній план моду та оберіть зручне та легке взуття. Для жінок – підбори не найкращий варіант.

Звісно, біль може посилюватись, якщо у Вас наявні супутні захворювання, котрим зігнуте положення робить тільки гірше. Тому радимо робити невеликі зупинки під час подорожі, виходити з авто та прогулятись хоча б 5 хвилин навколо машини. Це покращить кровообіг, зніме набряки та покращить самопочуття. Деякі водії взагалі стверджують, що перебувають за кермом босими та ні про що не жалкують.

Мабуть, в цьому справді щось є.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: