Завантаження ...
Новобудови Києва

Чому вирішили фарбувати в зеленый iPhone 12

Айфон (iPhone)12 є правонаступником айфона 11. В новому айфоні дещо краща камера, новий трохи видозмінений дизайн, OLED-дисплей. Айфон здатен працювати з системою мобільного зв’язку 5G та має більш ефективний процесор Apple A14 Bionic і корпус Ceramic Shield

Айфон (iPhone)12 є правонаступником айфона 11. В новому айфоні дещо краща камера, новий трохи видозмінений дизайн, OLED-дисплей. Айфон здатен працювати з системою мобільного зв’язку 5G та має більш ефективний процесор Apple A14 Bionic і корпус Ceramic Shield. У офіційних подавців ціна на зеленый iPhone 12 256 Гб стартує від 28 000 гривень, звичайно так звані «сірі» моделі можна купити і дешевше.

Смартфон айфон 12 випускають різноманітних кольорів (чорний, білий, червоний, зелений і синій кольори), задня панель у смартфона глянцева. IPhone 12 Pro має графітовий, срібний, золотий або темно-синій колір, а задня панель має влаштований спеціальний пристрій, який створює матовий колір.

Чому вибрали саме зелений колір

Виробництво айфонів надзвичайно складний і багатоплановий процес й вибір дизайну в ньому займає не останню роль. Час від часу Apple застосовує нові напрацювання. Вибір зеленого кольору для айфонів зроблено не з маркетингового розрахунку, а в першу чергу за його високу екологічність – так стверджує генеральний директор компанії Тім Кук. Цю модель розробив японський підрядник Seiko Advance, який вже декілька років займається виробництвом фарб для фірмових смартфонів. Спочатку в компанії не хотіли застосовувати цей колір, але відвідавши завод з виробництва чорнила, передумали.

Зелена фарба, яку використовують у виробництві айфонів абсолютно унікальна. В більшості випадків виробництво фарб зеленого кольору вимагає використання галогенів, які можуть провокувати забруднення навколишнього середовища. Але спеціалісти компанії розробили екологічно чистий спосіб виробництва зеленого чорнила.

Які переваги має фарба зеленого кольору

Зелені чорнила, які використовують при виробництві айфонів мають ряд переваг:

  • Зелений колір має високу ступінь насиченості та стійкості
  • Корпус айфона впродовж тривалого часу зберігає свій яскравий вигляд
  • Незважаючи на умови користування корпус не змінює своєї яскравості та відтінків.

Особисто генеральний директор компанії Тім Кук, як правило, не приймає безпосередньої участі в проектуванні смартфонів та у виборі їх дизайну, але остаточне рішення про використання темно-зеленого кольору від Seiko Advance приймав саме він. Тім Кук надзвичайно високо оцінив екологічність виробленого японськими конструкторами чорнила й порекомендував використовувати саме його для виробництва айфонів.

Правильність вибору кольору підтвердили наступні продажі – за першу добу попередні замовлення на темно-зелені айфони перевершили всі інші замовлення й компанія не змогла задовольнити всі заявки вподовж декількох тижнів.

Цікаво, що при виробництві корпусів для айфонів використовують фарби різних постачальників, проте серед них, крім зеленого, немає Seiko Advance. Причини такого вибору не розголошуються, проте імовірно, що у японської компанії просто не знайшлося необхідних відтінків.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: