Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Нормально чи ні утворення нальоту на кришці маслозливу

Нормально чи ні утворення нальоту на кришці маслозливу фото

На авто сьогодні їздить багато людей, вле не всі знають особливості експлуатації колісного друга. Періодично знаходятся такі речі, які складно пояснити. Більш того, на більшість з них навіть найуважніші господарі ніколи не звернули б увагу без сторонньої допомоги. І це дуже сумно, адже існує величезна кількість тривожних дзвіночків, які можуть свідчити про різного роду проблеми і ...

 

На авто сьогодні їздить багато людей, вле не всі знають особливості експлуатації колісного друга. Періодично знаходятся такі речі, які складно пояснити. Більш того, на більшість з них навіть найуважніші господарі ніколи не звернули б увагу без сторонньої допомоги. І це дуже сумно, адже існує величезна кількість тривожних дзвіночків, які можуть свідчити про різного роду проблеми і несправності. Сьогодні поговоримо саме про одну з таких ситуацій.

Досить часто на кришці маслозаливної горловини автомобіля з'являється загадковий білий або біло-жовтий наліт. Найчастіше таке трапляється в міжсезоння або ж в зимовий період. За своїм кольором і консистенцією даний наліт має багато спільного з емульсією, яка в свою чергу утворюється в результаті змішування моторного масла і антифризу автомобіля. Так чи варто панікувати, якщо подібний наліт з'явився на кришці?

Насправді в наших кліматичних умовах, утворення такого нальоту є нормальним явищем. Даний факт неодноразово підтверджували самі виробники автомобілів. Побачивши його на кришці, не варто відразу ж «засуджувати» двигун своєї «ластівки», швидше за все все не так страшно, як може здатися. Причини появи дивного нальоту насправді дуже прості.

Річ у тім, що під час згорання палива утворюється в тому числі волога, яка поспішає випасти у вигляді конденсату. А він в свою чергу утворюється безпосередньо на тих місцях, деталях і елементах конструкції, які охолоджуються в машині швидше за все. Кришка маслозаливної горловини - це якраз одне з таких місць. Іноді конденсат і наліт з'являються навіть на щупі. У будь-якому випадку подібне явище безпечне. Виняток становлять випадки, коли наліт утворюється на тій частині щупа, яка занурюється безпосередньо в масло.

У такій ситуації слід якнайшвидше перевірити справність прокладки ГБЦ. Найчастіше вона виявляється пошкодженою, через що антифриз починає потрапляти в моторне масло, а значить емульсія утворюється вже безпосередньо в двигуні. Попадання в камеру згоряння може стати причиною серйозної поломки і дорогого ремонту. Непрямий фактор, який вказує на наявність проблеми - поява білого диму з вихлопної труби під час роботи.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: