Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Аналіз грунту - важливе дослідження для високої урожайності культур

Аналіз грунту - важливе дослідження для високої урожайності культур фото

Людина протягом життя постійно піклується про стан свого здоров’я, такої ж турботи потребує і земля, де вирощуються сільськогосподарські культури. Проте відношення наших аграрних товаровиробників до землі та піклування про її стан на сьогодні бажає кращого. Запобігти цьому можна, якщо проводити регулярні агрохімічні дослідження властивостей ґрунту

аналіз грунту

Людина протягом життя постійно піклується про стан свого здоров’я, такої ж турботи потребує і земля, де вирощуються сільськогосподарські культури. Проте відношення наших аграрних товаровиробників до землі та піклування про її стан на сьогодні бажає кращого. Запобігти цьому можна, якщо проводити регулярні агрохімічні дослідження властивостей ґрунту, завдяки яким надійде допомога не тільки рослинам безпосередньо на полях їх вирощування, але і заощаджуватиметься на мінеральних добривах до 15 відсотків від їх вартості.

Для чого потрібні дослідження ґрунту

Лабораторні дослідження ґрунту, що проводить аналітична лабораторія АГРОТЕСТ є запорукою високої продуктивності сільського господарства, адже саме агрохімічні властивості верхнього шару ґрунту забезпечують до 60 відсотків урожаю. Не володіючи інформацією про фактичний рівень поживних речовин товаровиробник може неправильно оцінити перспективи урожаю та застосувати неправильні або неефективні заходи, що можуть зашкодити як рослинам, так і безпосередньо землі, на якій вони вирощуються. Саме агрохімічні аналізи повинні забезпечити «здоров’я» ґрунту та поля.

Вказаний показник визначають три основні компоненти – фізичні, хімічні та біологічні характеристики верхнього родючого шару землі. Співвідношення (баланс) цих показників свідчитиме про продуктивні властивості землі. Фахівці лабораторії «Агротест» пропонують землекористувачам велику кількість лабораторних аналізів, результати яких допомагають визначити вплив мінеральних добрив на ґрунт і безпосередньо на рослини. Саме завдяки аналізам виробник сільськогосподарської продукції отримує можливість найоптимальнішого внесення тих чи інших мінеральних добрив, досягаючи бажаного результату.

Які саме аналізи проводять фахівці лабораторії «Агротест»

В лабораторії «Агротест» проводять агрохімічні аналізи, в під час яких:

  • визначається співвідношення в отриманих зразках ґрунту основних хімічних елементів (калію, магнію, кальцію, натрію, заліза і т.д.);
  • перевіряється рівень кислотності ґрунту (pH) та ємність катіонного обміну;
  • визначається потреба у вапнуванні та водний тип режиму ґрунту.

Всі аналізи, що проводяться в лабораторії «Агротест», мають на меті розробити рекомендації для внесення мінеральних добрив під конкретні культури, які плануються до вирощування на окремо взятій ділянці (масиві).

Товаровиробники починають розуміти, що родючість ґрунту з часом падає, тому для підтримання родючості землі необхідно використовувати кращі добрива, вносити які потрібно тільки після проведення відповідного агрохімічного аналізу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: