Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як веде себе досвідчений водій

Як веде себе досвідчений водій фото

Ситуація в нашій країні така, що складно знайти представника поліції, який не захоче стягнути з водія зайвого. Багато не надто порядних правоохоронців можуть спробувати втягнути водія в біду, особливо, якщо бачать, що перед ними недосвідчена людина. Для того, щоб не потрапити в подібну ситуацію достатньо (в більшості випадків) ....

 

Ситуація в нашій країні така, що складно знайти представника поліції, який не захоче стягнути з водія зайвого. Багато не надто порядних правоохоронців можуть спробувати втягнути водія в біду, особливо, якщо бачать, що перед ними недосвідчена людина. Для того, щоб не потрапити в подібну ситуацію достатньо (в більшості випадків) знати, як правильно себе поставити. Ось три важливих штрихи з портретів досвідчених автомобілістів.

Звертання тільки на «Ви»

Справді досвідчені водії знають про те, що давати волю емоціям не можна навіть в найбільш стресовій ситуації. Особливо, при спілкуванні з людьми. Перше, що змушує оточуючих відчути повагу (хоча б на підсвідомому рівні) - це вміння стримано і ввічливо розмовляти з оточуючими. Ніщо не вибиває хамів з сідла так, як систематичне і проникливе звернення виключно на «Ви».

Крім того, постійне звернення до співрозмовника на «Ви» змусить його рано чи пізно перестати розмовляти на «ти». Тільки дуже вперті і добре підготовлені в питанні ведення діалогу люди здатні в такій ситуації продовжити гнути свою «хамську» лінію. Стосується все це і недобросовісних правоохоронців, які дозволяють собі зайвого.

Все тільки на камеру

Кожен досвідчений автомобіліст знає і пам'ятає про те, що всі його дії повинна реєструвати відеокамера. Часто буває так, що запис реєстратора - це єдине, що допоможе домогтися справедливості при подальшому судовому розгляді. Крім того, мало яка річ так «приводить до тями» недбайливих поліцейських і дорожніх хамів, як об'єктив камери. Найчастіше, достатньо вже тільки одного виду камери, щоб і змусити співрозмовника його поводитися культурно і в рамках закону.

Дзвінок «кому треба»

Якщо ситуація вийшла з-під будь-якого контролю, досвідчений автомобіліст не губиться і не показує хвилювання. Адже він знає, що за кожним поліцейським на дорозі стоїть начальство. А це означає, що до нього можна звернутися безпосередньо, якщо правоохоронець з якоїсь причини веде себе зовсім не так, як наказує йому діючий закон.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: