Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Міцний шлюб - реальність

Міцний шлюб - реальність фото

Дослідник з Амеріки, автор книги «Його потреби, її потреби: побудова шлюбу без зрад» Віллард Хадлі провів експеримент за участю більше 800 пар і виділив основні потреби чоловіків і жінок у шлюбі, при задоволенні яких, подружжя вважають один одного неймовірними. Таким чином, існують п’ять потреб в шлюбі, задоволення яких різко ...

 

Дослідник з Амеріки, автор книги  «Його потреби, її потреби: побудова шлюбу без зрад» Віллард Хадлі провів експеримент за участю більше 800 пар і виділив основні потреби чоловіків і жінок у шлюбі, при задоволенні яких, подружжя вважають один одного неймовірними.

Таким чином, існують п’ять потреб в шлюбі, задоволення яких різко знижує можливість подружньої зради.

Ось вони:

1. У жінок – це потреба в ніжності.

Коли чоловік дарує жінці квіти, обіймає її, цілує, тримає за руку, жінка відчуває, що партнер любить її як жінку. У чоловіків – потреба в сеkсуальній задоволеності. Часто в терапії жінки скаржаться на відсутність ніжності з боку чоловіка, як правило, ті ж жінки діляться, що регулярно відмовляють чоловікові в інтимності. Ці потреби парні: якщо чоловік не проявляє ніжності, сеkсу він не отримає, якщо жінка відмовляє чоловіку в сеkсуальному спілкуванні, ніжності він не проявить.

2. У жінок: потреба в розмові.

Жінка потребує, щоб чоловік слухав її, емоційно реагував на те, чим ділиться дружина. У період залицяння пари багато розмовляють, демонструючи один одному свою зацікавленість і любов. Жінки чекають, що така зацікавленість збережеться і в шлюбі. Хадлі в результаті дослідження виявив, що для задоволення цієї потреби жінці необхідно близько 15 годин в тиждень безроздільної уваги партнера. Це близько 2 годин на день.

Для чоловіка жінка повинна бути хорошим товаришем по відпочинку і розвагам. Нерідко до шлюбу жінки із задоволенням залучаються до розваг партера: ходять на риболовлю, дивляться футбол і т.д. У шлюбі ж намагаються захопити партнера своїм дозвіллям. Або просто дозволяють партнеру одному відпочивати і розважатися. Це може бути дуже небезпечно для шлюбу, оскільки, на їхнє здивування, чоловіки надають велике значення здатності подружжя стати вірним товаришем по відпочинку і розвагам.

3. Жіноча потреба – чесність і відкритість чоловіка.

Жінка потребує правди, як в повсякденних справах, так і в екстрених випадках, як у дрібницях, так і в великих справах. Якщо чоловік приховує інформацію або обманює, його надійність для жінки руйнується. Жінка може відчувати себе небезпечно.

Чоловіча потреба: фізична привабливість дружини. Ця потреба має два аспекти. Перший, це можливість пред’явити привабливу жінку суспільству в якості дружини.

Другий аспект – в любовних стосунках чоловікові важко цінувати дружину тільки за душевні якості. Чоловіки мають глибоку потребу у фізичній привабливості для подружжя.

4. Жінка потребує достатньої кількості грошей.

Можливо, грошей ніколи не буває багато, але при цьому є цілком конкретна сума, якої достатньо для життя, коли є безпека і впевненість у завтрашньому дні. Жінки хочуть мати вільний вибір між домогосподаркою і кар’єрою.

Чоловік потребує домашнього затишку. Потреба чоловіка в спокої і домашньому комфорті настільки велика, що вони часто фантазують про те, як дружина зустрічає його з радістю і любов’ю у дверях будинку, в якому слухняні діти раді йому і запрошують приєднатися до комфорту добре влаштованого будинку. Ця фантазія має продовження в тому, що дружина запрошує його сісти і розслабитися перед смачною вечерею. Далі сім’я виходить на вечірню прогулянку, після якої діти спокійно йдуть спати. Потім вони розслабляються з дружиною, розмовляють, трохи дивляться телевізор, потім відправляються в спальню, щоб зайнятися сеkсом. Дружини можуть посміятися над таким сценарієм. Реальність часто пред’являє інші обставини. Але потреба така у чоловіків є.

5. Жінці важливо, щоб чоловік був хорошим батьком для своїх дітей. 

Навіть не просто хорошим батьком, а прикладом для наслідування. Дружині важливо бачити дитину в руках коханого чоловіка.

Чоловік потребує захоплення. Чоловік хоче пишатися собою. Захоплення слід відрізняти від оцінок. «Ти молодець, ти крутий, ти найкращий» – це оцінка. Захоплення можна виразити через почуття, яке викликає у жінки поведінка чоловіка. Наприклад, «Я радію, коли бачу твої досягнення», «Мені приємно, коли ти красиво одягнений», «Я захоплююся тобою і відчуваю опору, коли ти захищаєш мене в чому-небудь». Найважливіше, що захоплюватися потрібно щиро, нехай це буде щось маленьке і незначне, але те, що викликає справжні позитивні емоції.

При задоволенні цих потреб партнери вважають один одного прекрасними все життя, подружні узи стають міцнішими, зміцнюється основа для взаємного кохання і вірності.

За матеріалами

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: