Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Перегрітий двигун можна швидко остудити

Перегрітий двигун можна швидко остудити фото

Спеку важко переносити не тільки людині, але і техниці, взагалі автомобілям. В таку погоду кожна машина можна легко перегрітись та закипіти, для багатьох двигунів така подія може закінчитись серйозним та дорогим ремонтом. Тому завдання для кожного автомобіліста – не допустити перегріву мотора і якомога швидше знизити ....

 

Спеку важко переносити не тільки людині, але і техниці, взагалі автомобілям. В таку погоду кожна машина можна легко перегрітись та закипіти, для багатьох двигунів така подія може закінчитись серйозним та дорогим ремонтом.

Тому завдання для кожного автомобіліста – не допустити перегріву мотора і якомога швидше знизити температуру при перевищенні номінального значення. Як це зробити?

Що не можна робити в жодному випадку?

Одним зі старовинних водійських засобів боротьби із перегрівом двигуна полягає в тому, що увімкнути пічку на всю потужність. Вважається, що салонний обігрівач зможе забрати на себе суттєву частину тепла від перегрітого антифризу, таким чином охолодивши мотор. Але в реальності цей метод допомагає погано. Так, пічка забирає на себе частину тепла і антифриз рухається великим шляхом, проходячи і через радіатор в салоні, але це ніяк не відображається на загальній температурі в двигуні. Подібний експеримент запросто може закінчитись перегрівом і заклиненням двигуна.

Як зробити?

В будь-якому випадку потрібно зупинитись та спробувати зрозуміти причину, через котру відбувається перегрів. Можливо, заклинив термостат або не працюють вентилятори на радіаторі, а, можливо, антифриз витік на дорогу.

Якщо ви все ж таки не змогли з’ясувати причину перегріву, то їхати далі своїм ходом більше, ніж небезпечно. Краще скористатись послугами евакуатора. Якщо ж потрібно терміново їхати, то для швидкого охолодження мотора можна спробувати джиперський метод. Для цього треба поливати радіатор охолодження водою. При цьому вентилятори обдуву вентилятора повинні працювати в примусовому режимі.

Цей метод дозволяє досить швидко знизити температуру двигуна до робочих значень.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: