Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Врятували маленького хлопчика з Чернігівщини

Врятували маленького хлопчика з Чернігівщини фото

В дитячій клініці американського міста Сан-Антоніо 20 жовтня врятували життя маленькому Єгору Кудрявському – зробили укол найдорожчого у світі лікувального препарату Zolgensma. Про це його матір, Ганна Кудрявська, яка родом з Носівки, повідомила на своїй Facebook-сторінці.

«Ми дякуємо за підтримку та фінансову допомогу! Щиро вдячні волонтерам, рідним, друзям, блогерам, зіркам, журналістам, політикам, підприємцям і всім небайдужим, хто переживав за нашого синочка! Як нам вдалось отримати лікування за 2 млн.$? Я не знаю! Знаю лише одне, це заслуга всіх вас. Дякуючи тисячам добрих сердець, Єгор отримав генну терапію Zolgensma!» - йдеться у дописі.

Нагадаємо, коли хлопчику виповнилося 9 місяців, у нього діагностували рідкісне генетичне захворювання – спинальну м’язову атрофію другого типу (СМА). Недуга протікає дуже швидко. На певному етапі дитина навіть втрачає можливість дихати. Якщо хворобу не лікувати, пацієнт рідко доживає до двох років.

Врятувати життя можуть усього кілька препаратів нового покоління, але вони є найдорожчими у світі. Наприклад, Zolgensma, який призначили малюку, вартує 2 мільйони доларів (1 укол). Тому на нього збирали кошти усім миром. Долучилися благодійні фонди, волонтери, підприємці, знаменитості і пересічні українці. Головне було встигнути до грудня, коли Єгору Кудрявському виповниться 2 роки. Минуло 11 місяців і необхідну суму вдалося акумулювати.

Тепер, після введення препарату, хлопчик не потребує додаткового лікування. Нині він відновлює сили.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: