Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Найзаможніша людина світу візьметься за захист України

Український уряд домовився з компанією Microsoft про співпрацю у галузі кібербезпеки. Домовленості досягнуті у рамках програми безпеки GSP (Government Security Program). Корпорація Microsoft надасть Держспецзвʼязку безкоштовний доступ до вихідного коду і технічних даних про своє програмне забезпечення.

 
Український уряд домовився з компанією Microsoft про співпрацю у галузі кібербезпеки. Домовленості досягнуті у рамках програми безпеки GSP (Government Security Program).

Корпорація Microsoft надасть Держспецзвʼязку безкоштовний доступ до вихідного коду і технічних даних про своє програмне забезпечення. Microsoft надаватиме оперативну інформацію про глобальні кіберзагрози та джерела мережевих атак, про учасників кібератак на рівні IP-адрес, що сприятиме попередженню та реагуванню на інциденти у цифровому просторі України, – пояснив директор з технічної політики "Microsoft Україна" Михайло Шмельов.

Учасниками такої програми співробітництва наразі є лише 20 країн. Україна стала всього лиш другою країною Європи (після Польщі), яка приєдналася до нового формату GSP. До слова, частина діяльності українських "кібервійськ" підпадає під Кримінальний Кодекс, повідомляє 24.ua. Нагадаємо, що власником компанії є найбагатша людина світу -- Білл Гейтс.

Експрес онлайн

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: