Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Пояснення від патрульних, чому вони покинули бійку

Пояснення від патрульних, чому вони покинули бійку фото

Нічний домашній арешт – такий запобіжний захід обрав Деснянський районний суд 29 жовтня щодо двох патрульних у справі вбивства поліцейського на Масанах у Чернігові в ніч на 2 жовтня. Крім того, їх обох рішенням суду усунули від посад. Про це повідомляє «Суспільне Чернігів». На відео, яке в ніч на 2 жовтня відзняли очевидці, словесна перепалка між патрульним та Артуром Єрохіним. 

Екіпаж Юрія Гайового та Дмитра Канцеляренка тієї ночі патрулював мікрорайон Масани. О 23:45 навпроти супермаркету «АТБ» вони побачили скупчення людей.

«Побачивши, що Єрохін перебуває на землі, не підводячись, підійшли до двох молодих осіб, серед яких перебували Єрохін та Савон», – каже прокурор Сергій Крупко.

Як стверджує прокурор Сергій Крупко, патрульні, замість того, щоб зупинити бійку, порадили підліткам завершити з‘ясування стосунків з Артуром Єрохіним та Володимиром Савоном у менш людному місці.

«Єрохін, який перебував у стані алкогольного сп‘яніння та висловлювався про те, що десять на одного заподіюють йому тілесні ушкодження. При йому Гайовий у присутності Канцеляренка допустив на адресу Єрохіна нецензурне висловлювання та порадив учасникам конфлікту продовжувати з‘ясовувати відносини, але не в людному місці», – зазначив прокурор у суді.

У результаті бійки від отриманих травм Артур Єрохін помер, а Володимир Савон потрапив до реанімації.

У вбивстві підозрюють чотирьох підлітків, троє з них неповнолітні, і зараз усі вони під вартою.

Патрульних звинувачують за статтею «Залишення в небезпеці». Покарання за неї від 3 до 8 років позбавлення волі.

Як розповів їхній адвокат Ігор Матрос, патрульні пропонували допомогу.

«Запропонував Єрохіну та Савону відвезти їх або додому, або до лікарні чи медичного закладу, про що сторона звинувачення чомусь замовчує. У відповідь, це чутно на відеозапису, як Єрохін відповідає: «Іди ти сам», – розповів Ігор Матрос

А місце події покинули, переконавшись, що бійка закінчилась.

«Робота по профілактиці була виконана. Жодна сторона не намагалася продовжити конфлікт, який у них був, навіть словесний. Всі були зупинені. Розійшлися по різним сторонам», – каже адвокат.

Адвокат просив відпустити патрульних під особисте зобов‘язання. Прокурор – відсторонити патрульних від роботи, а також відправити їх під нічний домашній арешт.

Суддя задовольнив клопотання прокурора.

Загалом у ніч на 2 жовтня на місце бійки патрульну поліцію викликали 5 разів. Туди приїжджали три екіпажі. Раніше від посад відсторонили начальника патрульної поліції області Андрія Думича та його заступника.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: