Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

А вам відомо таке про піраміди?

А вам відомо таке про піраміди? фото

Піраміди в Єгипті прийнято відносити до найбільших світових архітектурних творінь.  Це гігантські кам'яні усипальниці фараонів, оповиті безліччю таємниць. Вони стоять вже більше чотирьох тисяч років. Чим ще цікаві ці споруди, розповіли Антон Зайцев і Анфіса Черних - ведучі тревел-шоу "Орел і Решка. Чудеса світу" на Новому каналі (щоб дивитися відео - доскрольте до кінця сторінки).

Факт №1: вид з телевежі

Єгипетські піраміди стоять в передмісті столиці Єгипту Каїрі - на плато Гіза. Але побачити їх можна і з міста - варто тільки прийти на острів Гезіра і піднятися на оглядовий майданчик Каїрської телевежі.

"Каїрська телевежа - найвища в Єгипті і у всій Північній Африці. Вона навіть вища за піраміди Хеопса (її висота - 187 метрів)! Вхідний квиток обійдеться в 13 доларів. З майданчика відкривається вид на місто, а також на піраміди - вони розташовані в 15 кілометрах", - розповів Антон.

Світло-звукове шоу і штраф за підйом: факти про єгипетські піраміди, які ви навряд чи знали раніше (відео)

Кадр з відео

Факт №2: перша піраміда

Найперша єгипетська піраміда - піраміда Джоссера - знаходиться в містечку Саккара, в стороні від побитих туристичних маршрутів. Вона підноситься над землею на 60 метрів. Але це тільки те, що ми бачимо - величезна частина піраміди знаходиться під землею. Саме там, в глибині, знаходиться гробниця фараона Джоссера.

"На відміну від найвідоміших пірамід, які обліплені туристами, тут можна побути один на один з вічністю. Щоб відчути всю магію піраміди, варто спуститися до самої гробниці фараона", - поділилася враженнями Анфіса.

Факт №3: світло-звукове шоу

Для всякого охочого, у кого завалялися в кишені зайві 900 доларів, на пірамідах організовують світло-звукове шоу.

"Спочатку підсвічується одна піраміда, потім друга, грає музика, а томний голос розповідає історію походження пірамід. Це дуже цікаво! Ну а яке ще шоу могло б бути на гробницях?" - зазначила Черних.

Світло-звукове шоу і штраф за підйом: факти про єгипетські піраміди, які ви навряд чи знали раніше (відео)

Кадр з відео

Факт № 4: велич піраміди Хеопса

Здалеку здається, що піраміда складена з невеликих цеглинок. Але коли опиняєшся біля її підніжжя, розумієш, що це гігантські блоки, розміром майже з людський зріст. Найвища - піраміда Хеопса.

"Її висота - 140 метрів. Це як три 16-поверхових будинки. До 1880 року піраміда Хеопса була найвищою спорудою в світі. Два мільйони блоків, площа в 10 футбольних полів, а її вагу оцінюють приблизно в п'ять мільйонів тонн", - зазначив ведучий тревел-шоу.

Факт №5: заборона на підкорення пірамід

З 2019 року дертися на піраміди заборонено - за це загрожує 100 тисяч єгипетських фунтів (близько 167 тис. грн) штрафу і від місяця в'язниці. А все тому, що хтось знімав на верхівці відео 18+.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: