Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Винайшли маски, що світяться при попаданні частинок коронавірусу

Винайшли маски, що світяться при попаданні частинок коронавірусу фото

Винайдена спеціальна захисна маска, яка починає світитися при попаданні частинок коронарівусу. її розробили японські вчені з Університету префектури Кіото. Для розробки використовували антитіла, витягнуті з яєць страуса. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Kyodo News."Група вчених з Університету на заході Японії розробила маски, які світяться при впливі ультрафіолетового світла, якщо вони містять сліди коронавірусу, з використанням антитіл, витягнутих з яєць страуса", - пише видання.

Як стало відомо, розробку очолив керівник установи Ясухіро Цукамото. Його команда звернула увагу на те, що страуси здатні виробляти кілька видів антитіл, що нейтралізують сторонні тіла в організмі. У лютому вчені ввели в організм лабораторних страусів деактивовані частинки COVID-19. В результаті експерименту медики витягли велику кількість антитіл з відкладеними птахами яєць.

"Всередині маски для обличчя міститься спеціальний фільтр. Його можна вийняти і обробити флуоресцентним барвником, що містить антитіла до коронавірусу з яєць страуса. Якщо вірус присутній, фільтр буде світитися в ультрафіолетовому світлі", - пише ЗМІ.

Японські фахівці протягом десяти днів проводили тестування з 32 інфікованими коронавірусом пацієнтами. Вони виявили, що ці маски, які носили учасники дослідження, реагували на ультрафіолетове випромінювання. Згодом команда розширила досвід до 150 учасників. Експеримент знову підтвердив ефективність маски.

Нагадаємо, у США допустили до застосування медикамент Evusheld, призначений для людей з ослабленим імунітетом, які не можуть зробити щеплення від коронавірусу. У ньому містяться синтетичні антитіла коронавірусу.

Препарат не є альтернативою для людей, яким рекомендована вакцинація від коронавірусної інфекції. Він призначений тільки для тих, у кого ослаблена імунна система і тих, хто не може бути щеплений з медичних причин або через сильну алергію.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: