Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ілля Ковтун виконав новий елемент у гімнастиці, що назвали його ім’ям

Ілля Ковтун виконав новий елемент у гімнастиці, що назвали його ім’ям фото

Новий елемент у гімнастиці тепер носить назву нашого українського гімнаста Іллі Ковтуна. Доречі, українські спортсмени другий рік поспіль виконують іменні елементи і саме на брусах. Розкажемо детальніше, який він має вигляд. Міжнародна федерація гімнастики (FIG) визнала новий елемент, який уперше виконав українець Ілля Ковтун.

Відтепер у чоловічій спортивній гімнастиці, а саме у вправах на паралельних брусах, він називатиметься на честь українського атлета. Офіційно першим успішним виконананням елемента було визнано виступ на четвертому етапі Кубка світового виклику 2021 року в словенському Копері. Елемент вдався Ковтуну в кваліфікації. Елемент складається з перевороту назад з упору на руках та повороту на чверть оберту до бруса.

КовтунFIG

Новий елемент занесли до групи "С", тобто третьої за складністю групи, тож за нього можна буде отримати 0.3 бала.

Більшість канонів нами перекреслено, а тепер і назавжди вписане твоє прізвище в правилах спортивної гімнастики, тепер є елемент "Ковтун"! –  заявила тренерка Іллі Ірина Надюк. – Хоча, звісно, зовсім не на таку групу складності ми розраховували".

Відео нового елемента "Ковтун":

Що відомо

  • Ілля Ковтун – 18-річний український гімнаст, бронзовий призер чемпіонатів світу та Європи 2021 року в багатоборстві. Володар Кубка світового виклику в трьох видах: у вільних вправах, на коні та паралельних брусах.
  • Ковтун не перший українець, на честь кого було названо елемент у спортивній гімнастиці. Торік два елементи на брусах отримали ім'я  Петра Пахнюка.
  • Також власні елементи мають Лілія Подкопаєва (опорний стрибок, вільні вправи), Наталія Кононенко (різновисокі бруси), Ірина Яроцька (бруси), Ігор Радівілов (опорний стрибок).
  • У радянські часи іменні елементи заробили українські гімнастки Людмила Туріщева (опорний стрибок) та Оксана Омельянчик (колода, опорний стрибок).
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: