Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Зарплата у лікарів повинна бути мінімум 20 тисяч гривен

Зарплата у лікарів повинна бути мінімум 20 тисяч гривен фото

3 першого січня Кабінет міністрів України підняв заробітну плату медсестрам та лікарям. Відповідну постанову ухвалили на засіданні уряду в середу, 12 січня. Згідно з рішенням уряду, розмір зарплати за місячну (годинну) норму праці встановили: на рівні не менше 20 тисяч гривень для лікарів (крім лікарів-інтернів) і професіоналів з вищою немедичною освітою, допущених до медичної діяльності в закладах охорони здоров'я;

на рівні не менше 13 500 для фахівців із початковим рівнем (короткий цикл) вищої медичної освіти та першим бакалаврським рівнем вищої медичної освіти.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко уточнив, що постанова розповсюджується на всі державні та комунальні заклади охорони здоров'я, а також заклади, які уклали договір з Національною службою здоров'я України.

Постанова набуває чинності з дня публікації та застосовується з 1 січня 2022-го.

Під час засідання уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що мінімальна зарплата лікарів у 20 тисяч грн — «вагомий результат для нашої країни». Він також нагадав, що буде підвищено фінансування лікарень, що дозволить їх модернізувати.

Джерело – НВ

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: