Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Чернігові відновили планові щеплення дітей

У Чернігові відновили планові щеплення дітей фото

У Чернігові відновили щеплення дітей. Про це повідомила Наталія Крючко, медична директорка Сімейної поліклініки – комунального закладу, де вакцинують дітей.

Про це повідомляє пресслужба Чернігівської ОДА.

У червні медзаклади міста отримали нові партії вакцин і готові проводити щеплення проти дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту, хіб-інфекції, гепатиту В та інших хвороб. Вакцини зберігаються згідно з інструкціями – у спеціальних холодильниках з дотриманням потрібного температурного режиму.

Зазначимо, що через бойові дії та перебування Чернігова в облозі щеплення дітей у березні-квітні не проводилися. Наявні на той час вакцини, через порушення температурного режиму стали непридатними для використання, і їх вже утилізували.

Батьки, які пропустили щеплення за графіком, мають надолужити пропущене й вакцинувати своїх дітей.

Якщо вакцинацію дитині робили в іншому місті України, то медзаклад надає відповідну довідку або, за умови переукладання декларації із сімейним лікарем, дані вносяться в електронну карту пацієнта. Щеплення за кордоном також визнаються, як і надані іноземними медзакладами документи.

Рутинні щеплення для дітей у Чернігові, як і раніше, можна зробити в Сімейній поліклініці за адресами Пирогова, 15 та Рокоссовського, 47.

За матеріалами комунікаційного центру
 Міністерства охорони здоров’я України.
Фото – ілюстративне

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: