Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чий борщ?

Чий борщ? фото

Українську традиційну страву борщ внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує негайної охорони.

Про це стало відомо 1 липня, після позачергового засідання Міжурядового комітету організації.

Комітет визнав універсальну цінність українського борщу і його значення для світової культури. Тепер культура приготування української національної страви перебуває під охороною ЮНЕСКО.

Українці у соціальних мережах активно обговорюють це визнання. Факти ICTV зібрали реакції.

Український шеф-кухар Євген Клопотенко написав, що це однозначно перемога на культурному фронті. Він зазначив, що в України були сотні сторінок доказів, що культура приготування борщу – українська. А проти була ціла машина російської пропаганди.

 

 

 

Потішили українці й дотепними мемами та ілюстраціями.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Варто зазначити, що Міжурядовий комітет з охорони нематеріальної культурної спадщини вніс елемент Культура приготування українського борщу до Списку нематеріальної культурної спадщини, що потребує негайної охорони. Секретаріат ЮНЕСКО переніс подану номінацію до Списку термінової охорони через загрозу з боку Росії.

Дискусія навколо борщу розгорілася з новою силою після повномасштабного вторгнення Росії, яка захотіла привласнити ще й українську страву.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: