Чий борщ?

Українську традиційну страву борщ внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує негайної охорони.

Українську традиційну страву борщ внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує негайної охорони.

Про це стало відомо 1 липня, після позачергового засідання Міжурядового комітету організації.

Комітет визнав універсальну цінність українського борщу і його значення для світової культури. Тепер культура приготування української національної страви перебуває під охороною ЮНЕСКО.

Українці у соціальних мережах активно обговорюють це визнання. Факти ICTV зібрали реакції.

Український шеф-кухар Євген Клопотенко написав, що це однозначно перемога на культурному фронті. Він зазначив, що в України були сотні сторінок доказів, що культура приготування борщу – українська. А проти була ціла машина російської пропаганди.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Варто зазначити, що Міжурядовий комітет з охорони нематеріальної культурної спадщини вніс елемент Культура приготування українського борщу до Списку нематеріальної культурної спадщини, що потребує негайної охорони. Секретаріат ЮНЕСКО переніс подану номінацію до Списку термінової охорони через загрозу з боку Росії.

Дискусія навколо борщу розгорілася з новою силою після повномасштабного вторгнення Росії, яка захотіла привласнити ще й українську страву.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: