Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ліна Костенко стала кавалером Ордену Почесного легіону - найвищої нагороди Франції

Ліна Костенко стала кавалером Ордену Почесного легіону - найвищої нагороди Франції фото

Українська письменниця Ліна Костенко стала кавалером Ордену Почесного легіону. Це найвища нагорода Франці. Цієї честі вона була удостоєна в посольстві Французької Республіки у Києві.

 

День для вручення обрали не просто так – 14 липня відзначається Національне свято Франції. Нагороду Костенко вручив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

Про важливу для письменниці подію заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Facebook.

– Це найвища нагорода у Франції, яку присуджує президент республіки за військові чи громадянські заслуги. Пишаюся тим, що маємо честь жити з вами одночасно, – прокоментував знімок письменниці чиновник.

До привітань приєднався мер Києва Віталій Кличко – він був присутній на церемонії та вручив легенді квіти.

– Для мене Ліна Василівна – уособлення духу та гідності українського народу. Людина, яка ніколи не ламалася за часів та обставин, а також не зраджувала своїх принципів. Її творчість надихала та надихала українців боротися за свободу і ніколи не опускати руки, і це дуже важливо, – заявив Кличко.

Наразі Ліні Костенко 92 роки – її внесок у культуру України неможливо переоцінити – твори письменниці не втрачають актуальності, а її інтимну лірику знає кожен українець. Ознайомитись із найкращими цитатами Ліни Костенко можна на Фактах ICTV.

Довідково: Орден Почесного легіону — найвища нагорода у Франції, яку присуджує президет республіки за військові або цивільні заслуги (найвища нагорода за цивільні заслуги). Легіон засновано 19 травня 1802 року.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: