Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Придбали космічний супутник за гроші з «народних Байрактарів»

Придбали космічний супутник за гроші з «народних Байрактарів» фото

600 мільйонів гривень, які українці зібрали на купівлю «Байрактарів», пішли на купівлю супутника.

Про це повідомив Сергій Притула.

Відтепер наша армія буде максимально швидко отримувати супутникові знімки високої якості, які допоможуть з оперативним плануванням операцій. Бавовни буде багато. Нагадаємо, компанія Baykar погодилася передати «народні Байрактари» українцям безкоштовно.

Апарати угруповання ICEYE спостерігають Землю в мікрохвильовому діапазоні (SAR), що дозволяє отримувати знімки поверхні в будь-який час доби і за будь-яких погодних умов. Зазвичай дані оновлюються раз на кілька годин, що дозволяє спостерігати театр бойових дій на тактичному рівні.

Роздільна здатність фото – до 25 см на піксель (залежить від ширини сканування). Це дозволяє розрізняти на мікрохвильових знімках окремих людей.

Уряд України отримує у своє користування один із таких апаратів, що працюють на орбіті із зручним для спостереження території України нахилом.

Сума операції – $17 млн. Це кошти, які фонд Сергія Притули та український блогер Лачен зібрали на придбання ударних безпілотників «Байрактар». Їхній виробник, компанія Байкар, тоді передав дрони безкоштовно, а зібрані гроші попросив направити на інші потреби.

Наскільки ми зрозуміли, доступ до даних та супутника Україна отримала негайно.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: