Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

НЕК "Укренерго" застосувала графіки обмеження і до промислових споживачів

НЕК "Укренерго" застосувала графіки обмеження і до промислових споживачів фото

Графіки обмежень споживачів, які вчора диспетчерський центр «Укренерго» застосовував і до промислових споживачів, і до побутових, є контрольованим інструментом, який допоміг зменшити навантаження на електромережі та збалансувати енергосистему.

Про це сказав голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в національному телемарафоні «Спільні новини» в ефірі телеканалу 1+1.

«Ми відчуваємо ефект від того, що споживачі намагаються зменшити споживання електроенергії і вдячні їм за свідоме ставлення до електроспоживання. Але, на жаль, добровільних обмежень, які є, наразі недостатньо. Тому ми були змушені застосувати обмеження для підприємств, а також для громадян в певному обсязі», - сказав Кудрицький.

Після руйнувань від останніх ракетних атак потрібен час, щоб відновити певний запас міцності наших електромереж. Впродовж нього варто очікувати таких стабілізаційних заходів, як обмеження споживачів. Особливо це актуально для споживачів в регіонах з традиційно великим споживанням, а також тих, які найбільше постраждали від останніх ракетних атак. Це центральні області, до яких входить Київ і область, а також північно-східні, такі як Харківщина, західний регіон.

«Зараз одним із найбільш дієвих інструментів, який дозволить нам пройти цей опалювальний сезон, є економія електроенергії. В умовах тотального терору і атак на енергосистему нам всім потрібно знизити власний рівень комфорту і відмовитися від певних звичок, щодо використання електроенергії в пікові вечірні години. І тоді українські енергетики та суспільство разом зможуть вистояти в цій битві», - зазначив Володимир Кудрицький.

 
 
Окрім цього, в "Укренерго" зазначили, що з початку вторгнення й досі компанія робить все можливе, щоб українці «не помічали» їхню роботу й далі. Але ворог вдався до відвертого енергетичного терору. Тому зараз, щоб швидко відновлюватися, потрібна допомога українців.
"Ми просимо людей споживати розумно і ощадливо, добровільно обмежуючи себе. Тоді ми зможемо оперативно проводити ремонти, а енергомережа не буде перенавантажуватися. Це певна запорука від аварійних відключень», - наголосив Володимир Кудрицький в інтерв’ю DW.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: