Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Керівництво країни працює над посиленням протиповітряної оборони України

Керівництво країни працює над посиленням протиповітряної оборони України фото

Зараз українці стоять пліч-о-пліч з енергетиками на енергетичному фронті.

Поки кожен споживач електроенергії допомагає втримувати енергосистему, заощаджуючи електроенергію, керівництво країни працює над посиленням протиповітряної оборони України.

«Щоденно працюємо з партнерами для того, щоб посилити протиповітряну оборону та інші наші оборонні можливості. Щоденно посилюємо захист нашої критичної інфраструктури, передовсім – енергетичної! Станом на цей час у багатьох містах і районах нашої країни застосовуються графіки стабілізаційних відключень. Близько 4 млн українців мають обмеження зараз. Київ і область, Житомирщина, Полтавщина, Рівненщина, Харківщина, Чернігівщина, Сумщина, Черкащина, Кіровоградська область, можливі також аварійні відключення в інших регіонах країни. Робимо все, щоб у держави була можливість скоротити такі відключення!» - сказав Володимир Зеленський

Наразі Укренерго, Офіс Президента, Міненерго, обленерго та місцева влада працюють над тим, щоб зробити графіки відключень плановими та більш рівномірними.

Додамо, що у Міністерстві оборони США (Пентагон) прокоментували, як просувається процес навчання військовослужбовців ЗСУ поводженню з комплексами ППО NASAMS.

Про це в ході сьогоднішнього брифінгу Пентагону розповіла прессекретар відомства Сабріна Сінгх.

"Програма навчання українців з навчання NASAMS, що здійснюється Міністерством оборони, скоро завершиться. Як тільки це відбудеться, системи будуть готові до поставки в Україну", — сказала Сінгх.

Нагадаємо, на тлі російських ракетних обстрілів і атак з використанням іранських дронів по території України в Сполучених Штатах заявили про намір прискорити процес передачі Україні систем ППО.

А вже 26 жовтня генеральний директор американської компанії Raytheon Technologies (виробляє NASAMS) Грег Хейєс заявив про початок процесу розгортання перших таких комплексів в Україні.

Раніше сьогодні, 28 жовтня, глава Пентагону Ллойд Остін підтвердив, що системи NASAMS Україна отримає на початку листопада.

Читайте також: "Ми пройдемо цю темряву мужньо і гідно. Головне - зберегти світло в своєму серці",- Президент України Володимир Зеленський

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: