Шольц публічно звернувся до путіна припинити війну і вивести війська з України

Канцлер Німеччини Олаф Шольц звернувся безпосередньо до російського диктатора владіміра путіна, закликавши того закінчити розв'язану ним війну.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц звернувся безпосередньо до російського диктатора владіміра путіна, закликавши того закінчити розв'язану ним війну.

Заяву цитує редакція Bild.

"Припиніть цю війну, виведіть свої війська і розчистіть шлях для переговорів про мир, який не може бути продиктований росією по відношенню до України", - заявив Шольц на національній конференції Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН).

«Жодна країна не є сусіднім заднім двором. Ніхто не має права привласнювати чужу територію», — наголосив лідер ФРН.

13 листопада, перед самітом G20, німецький канцлер заявив, що світова спільнота має ясно дати зрозуміти Кремлю, що військова ескалація «неприйнятна, і мають бути зроблені кроки — у тому числі з боку російської влади, з боку президента росії — у бік пропозицій, які уможливлюють встановлення миру».

"Ось чому ми старанно працюємо над формуванням думки, яка прояснює, що міжнародні правила повинні дотримуватися, що закон має переважати над силою", - підкреслив канцлер, якого цитує DW.

Раніше, 13 вересня, Шольц півтори години розмовляв з путіним телефоном: закликав до припинення вогню в Україні, виведення військ з її території та поваги до її суверенітету та територіальної цілісності.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: