Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ілон Маск подав у суд на компанію з України

Ілон Маск подав у суд на компанію з України фото

Вже наступного місяця відбудеться перше засідання.

Компанія Ілона Маск SpaceX подала позов на українську компанію ТОВ "Старлінк" та на Укрпатент. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на dev.ua.

Провадження відкрили ще 24 жовтня цього року. SpaceX хоче достроково припинити дію торговельної марки "Старлінк" – Starlink.

Виявилося, що українська ТОВ "Старлінк" подала заявку на реєстрацію свого бренду в березні 2010 року, а сама реєстрація відбулася у лютому 2011. Її засновником є Сергій Дулицький.

За його словами, юристи американського бізнесмена вийшли на нього приблизно рік тому. Вони вимагали, щоб Дулицький відмовився від торговельної марки на користь американського Starlink.

Однак, українська компанія вже понад 14 років надає IT-послуги під брендом StarLink. Засновник каже, що не бажає відмовлятися від назви свого бренду.

"Ми ж не винні в тому, що обрали таку назву. До речі, ще задовго до того, як з’явився сам Starlink", – поділився він.

Одночасно з цим Сергій допускає, що переговори зі SpaceX можуть відбутися, але тільки якщо американська компанія компенсує його компанії втрати. Він аргументує свій підхід тим, що багатьом клієнтам відомо про його бізнес саме завдяки назві "Старлінк". Перше засідання по справі відбудеться вже 8 грудня.

Зазначимо, що SpaceX в Україні подав на реєстрацію бренд SpaceX Starlink у 2020 році, але права компанія отримала у серпні цього року.

До речі, раніше "Дивогляд" розповідав, що Ілон Маск потролив Дональда Трампа щодо повернення в Twitter.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: