Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Путін пожалівся Ердогану на Україну

Путін пожалівся Ердогану на Україну  фото

16 січня кремлівський диктатор Владімір Путін провів телефонну розмову з лідером Туреччини Реджепом Ердоганом. Сторони обговорили війну в Україні.

Розмову Ердогана та Путіна підтвердили в Кремлі, пише 24 Канал. Лідери торкнулися питання обміну полоненими між Росією та Україною, насамперед пораненими.

Путін плачеться, що Захід підтримує Україну

Також президенти Росії та Туреччини обговорили зернову угоду та ситуацію в Сирії.

Путін вкотре цинічно пожалівся Ердогану на нібито "деструктивну лінію Києва". У Росії звинувачують Україну, що та буцімто зробила ставку на інтенсифікацію бойових дій за підтримки Заходу.

Крім того, Путін та Ердоган підтвердили налаштованість на розвиток співпраці двох країн, у тому числі за проєктом газового хаба.

Ердоган та Путін вдруге поговорили в січні

Ердоган та Путін також провели телефонну розмову 5 січня. Президент Туреччини закликав Путіна до одностороннього припинення вогню.

Президент Туреччини зазначив, що переговори щодо російсько-української війни принесли позитивні результати. Зокрема, він згадав ініціативу щодо створення зернового коридору, обміну полоненими та створення безпечної зони навколо Запорізької АЕС.

Кремлівський диктатор підтвердив лідеру Туреччини "відкритість до діалогу" щодо України. Водночас Путін відверто заявив Ердогану, що Україна повинна змиритися з втратою територій.

Ердоган після розмови з Путіним говорив із Зеленським

5 січня Ердоган провів розмову з українським лідером Володимиром Зеленським.

В Управлінні зв'язків Адміністрації президента Туреччини повідомили, що під час розмови обговорили тему турецької підтримки в гуманітарній та енергетичній сферах і питання "зернового коридору".

Президент Туреччини заявив про готовність своєї країни до посередницьких зусиль щодо досягнення довгострокового миру між Росією та Україною.

В Офісі Президента зазначили, що глава держави поінформував Ердогана про ризики ескалації на фронті та заявив про необхідність подальшого посилення армії України. Також лідери обговорили деталі безпекової співпраці двох країн.

Україна та Росія працюють над великим обміном

Омбудсмен Туреччини Шереф Малкоч повідомив, що Росія та Україна працюють над великим обміном полоненими, в якому загалом може взяти участь тисяча людей.

Зокрема, український омбудсмен надав список з 800 осіб. Тим часом Москалькова – 200 осіб. Туреччина готова зробити "гуманітарний коридор" у Стамбулі для цього обміну.

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: