Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Україна планує побудувати 2 нові атомні блоки

Україна планує побудувати 2 нові атомні блоки фото

До 2032 року Україна планує запустити 2 нові атомні блоки, а до 2040 року — повністю відмовитися від вугільної генерації електроенергії.

Про це під час онлайн-зустрічі в рамках Давоського форуму розповів заступник міністра енергетики України Ярослав Демченков.

За словами Демченкова, пріоритетами оновленої Енергетичної стратегії України на найближчі десятиліття стануть розширення ролі атомної та зеленої енергетики та децентралізована енергетична система.

Зокрема, до 2032 року Україна планує побудувати два нові атомні блоки та запустити пілотні проєкти малих модульних реакторів.

Заступник міністра наголосив, що після 2032 року роль вугілля значно знизиться, а до 2040 року Україна планує повністю відмовитися від його використання у виробництві електроенергії. Поступова відмова від вугілля відбуватиметься паралельно з будівництвом нових сонячних і вітрових генерацій, а також ТЕЦ, що працюватимуть на біопаливі.

Quote«Очікується, що частка відновлюваних джерел енергії в енергетичному балансі досягне 25% у 2032 році та подвоїться до 2050 року», — зазначив Ярослав Демченков.

Нагадаємо: Всесвітній економічний форум у 2023 році оголосив війну в Україні одним із ключових світових викликів. Про Україну згадували на багатьох сесіях, а частина з них була присвячена переважно війні в нашій державі.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: