Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Нічний удар шахедами: у Повітряних силах України розповіли подробиці

Нічний удар шахедами: у Повітряних силах України розповіли подробиці фото

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи атаку Росії по Україні вночі, у п’ятницю, 21 квітня, заявив, що цього разу шахеди були запущені з Брянської області.

«Шахеди застосовувались, але треба розуміти, що окрім шахедів вони застосовують керовані авіаційні бомби, зокрема, одна з них і в Росії впала… Противник не перестає застосовувати тактичну авіацію для того, щоб атакувати прифронтову територію. Ну і артилерію», — сказав він в ефірі телемарафону.

За його словами, шахеди залітають вже третю ніч поспіль, цього разу з Брянської області

«На жаль, не вдається знищувати всі, але будемо посилюватися», — сказав він.

В ніч на 21 квітня російські окупанти атакували столицю після 25-денної паузи. Українські військові збили вісім повітряних цілей. Також БПЛА атакували Полтавську область, там є влучання по цивільній інфраструктурі.

Що відомо про нічну атаку дронами-камікадзе

  • 21 квітня Росія атакувала Україну з північного напрямку ударними дронами-камікадзе. Окупанти застосували до 12 "Шахідів". Силами та засобами протиповітряної оборони було знищено вісім "Шахідів".
  • "Шахіди" атакували Полтавську і Вінницьку області. Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін розповів, що внаслідок атаки дронами є руйнування цивільної інфраструктури.
  • Начальниця координаційного пресцентру Сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк підтвердила, що є влучання в об'єкт інфраструктури на Вінниччині.
  • Наталія Гуменюк зазначила, що росіяни націлилися на пошук засобів ППО України. Тому вони й почали використовувати різні напрямки для запуску дронів-камікадзе.
  • Крім того, вона наголосила, що окупанти почали використовувати за одну атаку меншу кількість "Шахідів", аніж раніше. На думку Гуменюк, це може свідчити про те, що росіяни вишукують нову ефективну для себе тактику.


 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: