Понад 19 тисяч українських дітей депортувала російська федерація, 393 дитини вважаються зниклими

В Україні із початку повномасштабної війни вважаються зниклими безвісти 393 дитини.

В Україні із початку повномасштабної війни вважаються зниклими безвісти 393 дитини.

Інформацію у Фейсбуці надала пресслужба Офісу омбудсмена України  Оксани Димитрієвої.

Так, станом на 1 червня 2023 року в Україні вважаються зниклими 393 дитини, депортованими – 19 505 дітей, знайденими – 13 083 дитини.

Вдалося повернути 371 дитину.

 

Також про це у Military Media Center під час круглого столу «Діти війни. Злочини росії проти українських дітей» повідомила Оксана Димитрієва, начальниця відділу Департаменту захисту інтересів дітей та протидії насильству з Офісу Генерального прокурора України.

«Окупанти вчиняють примусову депортацію дітей. У російському полоні знаходяться не лише військові, а й наші діти. Наразі перевіряється інформація щодо примусового переміщення і депортації майже 19,5 тисячі українських дітей», — зазначила Оксана Димитрієва.

За її інформацією, зафіксовані випадки, коли дітей роз’єднували з батьками, штучно роблять сиротами, а батьків забирають у фільтраційні табори.

«При цьому керівництво рф приймає закони, які дозволяють за спрощеним порядком надавати дітям громадянство російської федерації і тим самим вони потрапляють у правове поле усиновлення», — розповіла представниця Офісу Генерального прокурора.

Фото Назара Волошина

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: