Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Київщина відправила першу партію допомоги для Херсонщини

Київщина відправила першу партію допомоги для Херсонщини фото

Київщина відправила першу партію допомоги для Херсонщини, яка зазнала руйнувань від чергового терористичного акту росії.

Про це Київська ОДА повідомляє у Facebook.

«Наш регіон також постраждав від окупантів. Знаємо як ніхто, якою важливою є допомога та підтримка. Одразу після трагедії доручив профільним службам зв’язатися з Херсонською областю та сформувати реєстр необхідних першочергових речей», — йдеться у повідомленні.

Уже відправили:

 21 човен з волонтерами, які надаватимуть оперативну допомогу;

 6 двигунів;

 2 станції регенерації-очистки води;

 10 мотопомп;

 4 теплові пушки;

 200 л бензину;

 200 л дизпалива;

 500 каністр по 10 літрів для питної води;

 20 пожежних рукавів;

 20 рятувальних жилетів;

 150 пар гумових чобіт;

 декілька тон продуктів харчування;

 8 тон питної води

 одяг.[/plashka]

«Уночі на Херсонщину також вирушить водолазна команда. Наразі з представників 19 громад Київщини доукомплектовуємо бригаду комунальників, електриків та інших фахівців, які з усією необхідною технікою за першої вимоги виїдуть до постраждалих територій.

Не забули і про найбеззахисніших – тварин. На Херсонщину доправимо 200 кг корму для них.

На Київщині вже підготовлено 3 тисячі місць для компактного проживання людей, які опинилися на затоплених територіях внаслідок підриву російськими терористами греблі Каховської ГЕС.

З питаннями щодо розселення можна звертатися за телефоном: (099) 510 72 12.

До допомоги активно долучаються міжнародні партнери. Зокрема, домовилися, що Програма ООН з відновлення та відбудови миру виділила 30 тис. дол. США на придбання та передачу громадам Херсонщини 26 надувних човнів, 100 сонячних прожекторів і 32 портативних зарядних станцій із сонячними панелями. Ще 50 тис. дол. США – на мотопомпи, бензопили, гідроштани і черевики для надання термінової підтримки Державній службі з надзвичайних ситуацій.

За потреби, розширюватимемо перелік необхідної допомоги. Трагедія на Херсонщині – спільна біда всієї України. Херсонщина – ми разом із вами! Тільки разом до перемоги!» — зазначили у ОДА.

Читайте також: Славутичани, допоможемо разом!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: