Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Прем’єр Канади прибув до Києва з неанонсованим візитом

Прем’єр Канади прибув до Києва з неанонсованим візитом фото

Джастін Трюдо розпочав свій візит з покладання вінків до Стіни пам’яті загиблих за Україну.

В суботу, 10 червня, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо здійснив несподіваний візит до Києва. Як пише CBC, поїздка Трюдо в Україну планувався в умовах суворої секретності.

Візит розпочався з покладання вінків до Стіни пам’яті загиблих за Україну біля Михайлівського Златоверхого монастиря. 

Неоголошений візит канадського прем’єра, якого в поїздці супроводжує віце-прем’єр-міністерка Христя Фріланд, яка походить з української родини, у Канаді розглядають як жест солідарності з Україною, яка, за повідомленнями, має розпочати довгоочікуваний контрнаступ, щоб звільнити від російської армії східні та південні регіони країни.

CBC зауважує, що візит відбувається на тлі ліквідації наслідків підриву російськими окупантами Каховської ГЕС, українського контрнаступу та зростаючих потреб України у зброї для оборони.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив візит прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо до України і прокоментував : "Вітаю в Україні Премʼєр-міністра Канади Джастіна Трюдо та представників і представниць його команди. Попри всі намагання Росії зламати наш народ українці продовжують боротися за незалежність і свободу. І в нашій перемозі ми будемо так само разом, як зараз на нашому шляху захисту життя та людей".

Нагадаємо, минулий візит канадського прем’єра до України відбувся в травні 2022 року. Тоді Трюдо відвідав Ірпінь, поновив роботу посольства Канади в Україні та провів переговори з президентом України Володимиром Зеленським.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: