Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Екологічна катастрофа на півдні України

Екологічна катастрофа на півдні України фото

Висока концентрація шкідливих речовин у воді після теракту на Каховській ГЕС робить її небезпечною не тільки для риби, але й для людей.

На підтопленій внаслідок підриву російськими окупантами греблі на Каховській ГЕС території Херсонської та Миколаївської областей люди страждають від нестачі питної води, багато будинків затоплено, в деяких населених пунктах немає електропостачання.

Мертва вода 

Голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін на засіданні штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного характеру дав доручення заборонити купання на водних об’єктах, а також  заборонити вилов та продаж риби в області.

“На жаль, вода зараз небезпечна. Концентрація низки шкідливих речовин у пробах води в десятки разів перевищує допустиму норму", - заявив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Голова ОВА наголосив, що у криницях та відкритих водоймах на затоплених територіях можуть опинитися хімікати, а також низка збудників інфекційних хвороб, зокрема з кладовищ та сміттєзвалищ.

Він також вчергове закликав громадян вживати лише бутильовану чи привізну воду.

Також У Херсонській області заборонили користуватися водою з акваторії річки Дніпро.

Офійційну заяву голови Херсонської міської військової адміністрації оприлюднили у Telegram-каналі Штабу ліквідації наслідків підриву Каховської гідроелектростанції. Обмеження на користування водою запровадили у суботу, 10 червня.

Відзначається, що через підтоплення великої кількості домогосподарств, каналізаційних споруд та територій води мають високий ступінь забруднення.

"На території Херсонської МТГ діє заборона купання, водопою тварин, забору води, вилову риби в акваторії Дніпра та акваторії інших водойм, місцях затоплення (підтоплення) населених пунктів Херсонської МТГ", - повідомив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко.

Вода піднялася на 9 метрів 

Після теракту російських окупантів на Каховській ГЕС, жителі села Нововасилівки на Миколаївщині залишилися без світла, води та питної води. Вода тут піднялася подекуди на 9 метрів. Під водою опинився недавно відновлений міст, багато приватних будинків та навіть стовпи лінії електропередач.

У місцевих мешканців немає ні світла, ні зв’язку, ні питної води. На берегах — багато мертвої риби.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: