Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Речник Повітряних сил пояснив, чому не можна знімати роботу ППО

Речник Повітряних сил пояснив,  чому не можна знімати роботу ППО фото

Знімання на відео роботи протиповітряної оборони і публікації в Мережі, особливо в режимі реального часу – це велика загроза.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв'ю для "Української правди".

"Простий приклад: Київ, працює ППО, з трьох напрямків люди зняли і викладають фото, чи камери спостереження транслюють в режимі реального часу. Ворог, як в кіно, дивиться результат своєї роботи, робить висновки певні і визначає точно по цих координатах, де може знаходитися комплекс ППО", – каже Ігнат.

За його словами, фіксувати роботу ППО для історії "точно потрібно", але викладати такі світлини та відео у режимі реального часу – дуже небезпечно.

За його словами, фіксувати роботу ППО для історії "точно потрібно", але викладати такі світлини та відео у режимі реального часу – дуже небезпечно.

Також речник Повітряних сил закликав журналістів і блогерів не знімати уламки ракет, які вже лежать на землі.

"...Падають уламки і наших ракет, і їхніх. Ми показуємо у телемарафоні чи ще десь: ось – уламок ракети. А це лежить шматок Patriot. І, відповідно, противник що робить? "Подивіться, чим "укрнацисти" обстрілюють своїх громадян". Це використовується ворогом для пропаганди. Тому краще цього не робити. Не потрібно надавати ворогу додаткову інформацію, яку він отримає і зробить висновки. Зробивши висновки про точне місце стояння комплексів ППО, ворог може завдати повторного удару", – пояснив Ігнат.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: