Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Прогноз аграрія: що буде з цінами на кавуни в Україні цього літа

Прогноз аграрія: що буде з цінами на кавуни в Україні цього літа фото

Минулого року через російську окупацію Херсонщини ціни на кавуни були рекордно високими. Агроном ПП "Агро Південь експорт" Ігор Сєріков розповів чи зміняться ціни цього року.

Експерт зазначив, що розвиток посівів кавунів на Одещині затримується через холодну весну і прохолодний для цієї культури початок літа, тому розраховувати на великий урожай і низькі ціни не варто.

"Для активного зростання кавуна та дині необхідна мінімальна температура +15°С вночі, а вдень +25-30°С і вище. Цього року дуже важко отримуємо сходи, вони дуже слабо розвиваються. У тих, хто посіяв кавун рано, сходи загинули ", - зазначив аграрій.

Минулого року через російську окупацію Херсонщини ціни на кавуни були рекордно високими. Так, влітку 2022 року у Києві кавуни коштували від 60 гривень за кілограм.  Ближче до осені ціни коливалися в межах 40-30 гривень за кілограм.

Цього року фермери на Херсонщині засіяли баштан, експерти прогнозували, що ситуація покращиться, але після того, як російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, все було знищено. Враховуючи це і ситуацію з затримкою дозрівання кавунів на Одещині, цього літа варто чекати ще більш високих цінників.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: