Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Суд заарештував заступника мера Чернігова

Суд заарештував заступника мера Чернігова  фото

Заступник Чернігівського міського голови Віктор Геращенко підозрюється у корупції. Вранці 19 червня слідчі провели обшук в його кабінеті у Чернігівській міській раді, вручили підозру та забрали його у Київ для обрання запобіжного заходу. Вже у другій половині дня Служба безпеки України повідомила, що суд обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з альтернативою застави в розмірі 32 мільйона гривень.

В службі безпеки України повідомили, що вони зібрали доказову базу та повідомили про підозру в масштабній корупції заступнику Чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

За матеріалами справи, посадовець організував схему привласнення бюджетних грошей на закупівлі нового трансформатору для місцевої ТЕЦ, яка була пошкоджена унаслідок російських обстрілів навесні 2022 року.

Вже в липні обладнання було придбане за вартістю, яка вдвічі перевищувала ринкову. При цьому збитки державі сягнули понад 30 млн грн. Ця сума підтверджена ініційованими Службою безпеки судово-товарознавчою і судово-економічною експертизами, які проводив Київський науково-дослідний інститут судових експертиз. Для реалізації оборудки фігурант «скоординував» свої злочинні дії з керівництвом компанії-постачальника.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили чиновнику про підозру ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем). Наразі йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, з альтернативою застави в розмірі 32 млн. грн.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Геращенку загрожує до 6 років тюрми. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: