Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Збірна України здобула складну перемогу над Мальтою у кваліфікації ЄВРО-2024

Збірна України здобула складну перемогу над Мальтою у кваліфікації ЄВРО-2024 фото

19 червня у четвертому турі в рамках кваліфікації до Чемпіонату Європи-2024 збірна України зустрічалася з командою Мальти.

Поєдинок проти мальтійців був номінально домашнім для нашої національної команди. Через війну в Україні збірні зустрічались у словацькій Трнаві. Напередодні підопічні Сергія Реброва здобули перші 3 очки в групі, завоювавши вольову перемогу над Північною Македонією (3:2). Для новоспеченого наставника цей матч був офіційним дебютом.

Українці вважалися абсолютними фаворитами у поєдинку з мальтійцями - аутсайдером групи C, але реалізувати перевагу довго не вдавалося.

Наприкінці першого тайму Циганков відправив м'яч у сітку воріт суперника, але арбітр зафіксував офсайд у Ваната, який пробивав першим.

Після перерви українці заробили пенальті – футболіст збірної Мальти рукою блокував удар Степаненка. До точки підійшов Ярмоленко, але м'яч після удару капітана команди влучив у поперечину.

Долю поєдинку вирішив ще один пенальті, який заробив Ярмоленко. Цього разу бити пішов Циганков, який впевнено переграв воротаря.

До фінального свистка "синьо-жовті" мали ще кілька чудових моментів, однак не реалізували їх. Підсумковий рахунок – 1:0.

Збірна України здобула 6 очок та підійнялась на другу сходинку в групі С. Щоправда, Італія та Північна Македонія ще не провели 3-й матч (в обох по 3 бали в активі). Англія лідирує з 9 пунктами, а Мальта залишається на дні з нулем.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: