Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

СБУ викрили ІТ-компанію, яка намагалася «злити» рашистам інформацію з системм прифронтової ОВА

СБУ викрили ІТ-компанію, яка намагалася «злити» рашистам інформацію з системм прифронтової ОВА фото

Співробітники Служби безпеки запобігли передачі до рф оборонної інформації, яка циркулює в одній із обласних військово-цивільних адміністрацій України.

Слідство встановило, що можливість витоку існувала через систему електронного документообігу. Так, київська ІТ-компанія, яка встановлювала програмне забезпечення в держустанові, надала право доступу до баз своїм колегам з тимчасово окупованої частини регіону. Цими «колегами» виявились представники терористичної організації «днр», які діяли під виглядом працівників донецької «філії» компанії. Завдяки отриманому онлайн-доступу фігуранти планували влаштувати регулярний «злив» інформації з ОВА.

У ході розслідування співробітники СБУ встановили, що найбільше ворога цікавили відомості про наслідки російських повітряних ударів по енергетичній інфраструктурі регіону, точні координати електропідстанцій, на яких проводились або ще тривають ремонтно-відновлювальні роботи після обстрілів. Це допомогло б ворогу спланувати та здійснити повторні повітряні атаки на них.

Під час обшуків в офісі ІТ-компанії та в помешканнях фігурантів у Києві виявлено:
▪️ комп’ютери та мобільні телефони із доказами підривної діяльності;
▪️ печатки і документи, що вказують на ведення «спільного бізнесу» з донецькою «філією».

На підставі зібраних доказів затримано одного з керівників столичного підрядника. Йому та п'ятьом його спільникам з тимчасово окупованого Донецька повідомлено про підозру за ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації). Наразі вирішується питання щодо їх притягнення до відповідальності.

Зловмисникам загрожує до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: