Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Міндовкілля повідомили скільки сміття утворилося в Україні внаслідок війни

У Міндовкілля повідомили скільки сміття утворилося в Україні внаслідок війни фото

Від початку повномасштабної війни в Україні вже утворилося приблизно 10-12 мільйонів тонн сміття. Однак остаточна цифра стане відома аж після деокупації всіх територій.

Про це в ефірі "Радіо свобода" сказала заступниця міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Вікторія Киреєва.

Зокрема, чималою проблемою, за словами урядовиці, є велика маса будівельного сміття.

"За майже півтора року війни росіяни зруйнували майже 60 тисяч об’єктів. З них 48 тисяч – це житлової забудови. Сьогодні обласні державні адміністрації разом із Міністерством захисту довкілля оцінюють, що обсяг будівельного сміття сягнув майже 450 тисяч тонн. І це велика проблема", – наголосила Вікторія Киреєва.

Вона зауважила, що Міндовкілля розробило порядок повторного використання й утилізації будівельного сміття, утвореного внаслідок війни. Визначити та організувати майданчики для складування такого сміття мають органи місцевого самоврядування. У деяких громадах це вже зробили. Зокрема, такий досвід вже є у Київській області, де сміття утилізовують за допомогою наданої японською компанією JICA спеціальної техніки.

За підрахунками  Міндовкілля, сума збитків, завдана довкіллю України через війну, становить майже два трильйони гривень. За майже півтора роки повномасштабного вторгнення лише так званого «військового сміття», яке шкодить екології, назбиралося на 916 мільярдів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: