Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Зеленський доручив звільнити скандального одеського воєнкома і перевірити всіх інших

Зеленський доручив звільнити скандального одеського воєнкома і перевірити всіх інших фото

Президент Володимир Зеленський дав термінове доручення Головнокомандуючому ЗСУ Валерію Залужному звільнити начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова.

 Про це глава держави повідомив в своєму телеграм-каналі у п’ятницю, 23 червня, за результатами засідання Ставки Верховного головнокомандувача. Крім того, Зеленський дав термінове доручення створити комісію під керівництвом першого заступника міністра оборони України генерала Олександра Павлюка разом із правоохоронним блоком та Національним агентством з питань запобігання корупції для перевірки всіх воєнкомів в усіх регіонах України, аби вони "не ганьбили нашу державу і пам’ять героїв, які гинуть на фронті".

Скандал з одеським воєнкомом: що відомо

У квітні стало відомо, що родина Борисова вже під час повномасштабного вторгнення придбала в Іспанії маєток за понад три мільйони євро. Будинок зареєстровано на матір воєнкома.

Після того, як історія набула розголосу, Борисова відсторонили та розпочали розслідування за фактом незаконного збагачення. У Державному бюро розслідувань тоді заявили, що за винагороду воєнком давав вказівку підлеглим не призивати до війська окремих осіб.

Нещодавно журналісти "Української правди" опублікували розслідування щодо статків Борисова, у якому показали маєток та офіс родини у Марбельї та одразу декілька придбаних сім’єю авто. Приблизна вартість цього майна становить близько 4,5 мільйонів євро.

22 червня стало відомо, що службове розслідування вже завершене, а Борисов продовжує виконувати свої обов’язки.

Сьогодні, 23 червня, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що у Верховній Раді ініціюють перевірку всіх військкоматів в Україні після публікації журналістами цього розслідування.

Згодом керівниця Об’єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк пояснила, що службове розслідування щодо виїзду Борисова в Іспанію не виявило підстав для його відсторонення. За її словами, Борисов виїжджав на лікування і "надав всі відповідні документи". Він продовжує перебувати на свої посаді.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: