Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Затримано фальшивомонетника-гіпнотизера, який дурив людей протягом 20 років - Поліція Київщини

Затримано фальшивомонетника-гіпнотизера, який дурив людей протягом 20 років - Поліція Київщини фото

Потерпілі з усієї України ставали жертвами загадкового іноземця який начебто платив валютою, насправді ж, втюхував сувенірні фантики. Поліція Київщини затримала зловмисника. Деталями розслідування поділились анонімний співробітник карного розшуку та речниця Поліції Київщини Ірина Прянішнікова.

Правоохоронці стверджують, що мета шахрая була одна — поміняти фальшиві та отримати справжні гроші. Він замовляв якусь послугу або купував товар розраховуючись фальшивою купюрою на що отримував рештку справжніми гривнями.

Суть шахрайських дій заключалася у тому, що він брав купюру номіналом нуль, на якій був напис «сувенірна», але напис був іноземною мовою та саме це слово було розділене (частина слова зверху, частина знизу), тому воно одразу не кидалось в очі.

Поліцейські Київщини почали відпрацьовувати маршрути якими рухався незнайомець  і з’ясували, що він сів в одну із автівок, яка поїхала в напрямку столиці.

«Нам дуже допомогли камери спостереження та його серійність. Він діяв протягом деякого часу. Кожний раз перевдягався, одягав головний убор завжди» - зауважив співробітник карного розшуку.

З’ясувалося, що ще в 2010 році шахрая затримували правоохоронці Харківщини за те, що він начебто придбав меблі у одному з салонів і намагався розрахуватися купюрою в 1000 евро. Але, попри це, він продовжував скоювати аналогічні злочини на території всієї України. На Київщині жертвами фальшивомонетчика стали щонайменше десятеро потерпілих.

Поліції вдалося встановити автомобіль на якому переміщувався зловмисник – це був вирішальний фактор, завдяки якому було встановлено де він мешкає і його місцезнаходження. Надалі була можливість проведення всіх необхідних слідчих дій, в процесі яких вдалося з’ясувати що зловмисник мешкав на території Києва і мав цікаву історію. Сам він є вихідцем з Азейбарджану і громадянином рф. Протягом 10 і більше років він ніде не працював і жив за рахунок шахрайства.

Поліція провела обшуки за місцем мешкання злоумисника і винайшла кілька речових доказів які безпосередньо доводять його причетність до скоєних злочинів. В коробці з під печива правоохоронці знайшли чимало трафаретів завдяки яким злоумисник наносив на звичайні сувенірнв купюри написи  200, 100, або навідь 500 євро і цими купюрами розраховувався. Також були знайдені спеціальні ручки, якими він підсвічував купюри ультрафіолетом, чим показував потенційним жертвам начебто те, що на купюрах є водяні знаки.

Поліцейським Київщини встановити і затримати фальшивомонетника саме камерам відеонагляду.

На даний час відносно нього обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 57 діб. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: