Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ув’язнених поменшає: Мін’юст працює над розвантаженням тюремної системи

Ув’язнених поменшає: Мін’юст працює над розвантаженням тюремної системи фото

Розвантаження вітчизняної в’язничної системи є пріоритетом у роботі Міністерства юстиції України. Про це в інтерв’ю журналістці Раміні Есхакзай розповіла заступник міністра юстиції України Олена Висоцька.

«Розвантаження в’язничної системи в Україні – це наш пріоритет. Ми працюємо над тим, щоб переконати суспільство, що у світі існують інші види покарання, не пов’язані з позбавленням волі. Де ми не утримуємо, як держава, повністю людину, яка несе кримінальне покарання.

І такими системами є пробація, яка працює з тими, хто вчинив злочин. Не важкий чи насильницький – для цього створена в’язниця. А якийсь майновий чи побутовий - з такими видами злочинів точно може справитися пробаційний нагляд.

Мова про суспільно-корисні роботи, вони можуть бути в парках, на кладовищах. Це нормально, що люди своєю працею відпрацюють кримінальний злочин і витрати, які вони нанесли громаді», - заявила вона.

Реформа вітчизняної в’язничної системи у самому розпалі, продовжила чиновник.

«З одного боку ми давно переконали себе, як систему, що це потрібно робити в нашій державі. І практики інших країн показують, що це успішно. Але ми дуже довго переконуємо суспільство, що це є справедливо. І довго переконуємо парламент у тому, що відповідні закони найскоріше мають бути прийняті», - інформує Висоцька.

Разом з тим у Мін’юсті розуміють, що розвантаження системи може підвищити побутову злочинність.

«В’язнична система має залишати в собі тільки особливо небезпечних людей. І більше витрачати персонально на людину, щоб її виправити, а не формально закривати велику кількість людей у камерах», - резюмувала заступниця міністра.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: