Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Чернігові СБУ викрила митника, причетного до корупційної схеми

У Чернігові СБУ викрила митника, причетного до корупційної схеми фото

За матеріалами СБУ та за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру 48-річному мешканцю м.Чернігова у зловживанні владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Співробітники Служби безпеки України викрили чоловіка, обіймаючи посаду головного державного інспектора одного з митних постів Чернігівської митниці.

Зловмисник причетний до корупційної схеми, через яку державний бюджет недоотримував щомісяця мільйони гривень.

Встановлено, що головний державний інспектор митної служби, зловживаючи службовим становищем, сприяв підприємцям в ухиленні від сплати обов’язкових митних зборів та платежів. Зокрема, маючи попередню домовленість, свідомо не проводив належного митного огляду транспортних засобів. При цьому, він достовірно знав, що в автомобілях перевозяться товари, які підлягають обов’язковому письмовому декларуванню та оподаткуванню митними платежами, але не вжив усіх заходів передбачених митним законодавством, а відтак не забезпечив справляння митних платежів.

За оперативною інформацією щозміни нелегальний «прибуток» посадовця Чернігівської митниці становив близько 50 тисяч гривень.

Під час проведення обшуків у службовому кабінеті правоохоронці вилучили документацію, що підтверджує здійснення оборудки, а також так звану «тіньову касу». Правоохоронці виявили незадекларований товар на суму понад 1 мільйон гривень.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Викриття протиправної діяльності здійснювали співробітники у взаємодії із слідчими Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: